Ništa bez „pauka”

Ništa bez „pauka”

Na žalost, nekada ne možete napraviti komunalni red ako nekoga ne pomerite i ne sklonite ga sa ulica, kaže Zoran Blagojević

0

„Pauk” Javnog-komunalnog preduzeća „Parking servis” u Čačku dnevno prosečno odnese tri nepropisno parkirana vozila. Prema rečima direktora preduzeća, Zorana Blagojevića, cena odnošenja zavisi od nekoliko faktora.
– Imate vozila razne kilaže, a svaka kilaža nosi različitu cenu. Jedno vozilo koje je nepropisno parkirano i mi ga uklonimo, vlasnik može podići za 3.500 hiljade dinara, a drugo za 11.000 jer je teže. Cena zavisi i od mesta sa kojeg uklanjamo vozilo. Da li se vlasnik nepropisno parkirao na zelenoj površini, na mestu za invalide ili na trotoaru… Sve su to činioci cene odnošenja vozila koje su vlasnici ostavili na za to nepredviđenim mestima, kaže Blagojević.

Akcenat na komunalnom redu

„Parking servis” je ovog „pauka” kupio na lizing i otplatiće ga za pet godina, ali Blagojević naglašava da je glavni razlog nabavke ovog vozila uspostavljanje komunalnog reda u Čačku.
– Prilikom kupovine „pauka” nismo se rukovodili finansijskom dobiti. Prevashodni razlog za nabavku ovog vozila je uspostavljanje komunalnog reda u Čačku. Bili smo svedoci, u periodu od godinu i po dana koliko Čačak nije imao „pauka”, da je bilo mnogo prekršaja. Sugrađani koji su se nesavesno parkirali dobijali su kazne od saobraćajne policije, ali je vozilo i dalje ometalo saobraćaj jer niko nije imao čime da ga ukloni. Naše preduzeće prevashodno treba da se bavi stacionarnim saobraćajem i komunalnim delatnostima u tom smislu i zato je ovo vozilo nama neophodno. Na žalost, nekada ne možete napraviti komunalni red ako nekoga ne pomerite i ne sklonite ga sa ulica, rekao je Blagojević.

POSTAVI ODGOVOR