Normalizovan saobraćaj na putu Ivanjica – Arilje

Normalizovan saobraćaj na putu Ivanjica – Arilje

0
Foto: Pixabay
Stanje na putevima

Iako su za danas prognozirane visoke dnevne temperature koje će u najtoplijem delu dana dostići i 35 stepeni, u toku dana u severnim, zapadnim i centralnim krajevima moguća je lokalna pojava kratkotrajnih pljuskova zato se vozačima savetuje da ukoliko naiđu na mokre kolovoze smanje brzinu i vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da povećaju odstojanje između vozila. S obzirom na veoma toplo vreme, za duža putovanja se preporučuju jutarnji ili kasni popodnevni sati.
Uspostavljen je saobraćaj na putu Arilje – Ivanjica u klisuri gde su poplave odnele deo kolovoza. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Produženi su radovi na mostu preko potoka Garibovac – Lukića most, na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac.
Radovi se izvode na levoj strani mosta, a saobraćaj se preusmerava na desnu stranu i odvija se dvosmerno.
Na magistralnom putu od Pakovraća ka Užicu na više deonica se radi na rekonstrukciji kolovoza zbog čega se vozila propuštaju naizmenično što dodatno usporava saobraćaj.
Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod petlje Sušica izvode se radovi na sanaciji nadvožnjaka „Kneževići“. Stara rampa, iz Višegrada ka Užicu, proširena je za dvosmerno odvijanje saobraćaja.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza prolazi se bez dužih zadržavanja, dok teretna vozila na izlazu iz Srbije očekuju duža zadržavanja u toku dana ka Mađarskoj i Hrvatskoj koja se kreću od 60 do 180 minuta.

Saobraćajna policija

U toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Guči povređeno pet osoba. Radarske kontrole biće do 22 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku, od 14 do 17 časova u Parmencu, a od 17 do 20 časova u Konjevićima.

Vodosnabdevanje

0,Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a za danas nisu planirani radovi zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.
U Gornjem Milanovcu je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže zbog čega će prekid u snabdevanju vodom od 8 do 14 časova imati potrošači u ulicama Kragujevačkoj, Rudničkoj i Cvijićevoj, a zbog radova na saniranju kvara od 8 do 11 sati bez vode će biti ulica Sremskog fronta.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je devet beba, od toga četiri devojčice i pet dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Bioprognoza

Nepovoljna biometeorološka situacija može uzrokovati tegobe kod hroničnih bolesnika, naročito kod astmatičara i osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Moguće su glavobolja, malaksalost i bolovi u kostima i zglobovima. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 47 puta na terenu a 36 pregleda je evidentirano u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 24 pacijenta u hitnoj medicinskoj službi, a obavili su i pet kućnih poseta.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR