Nošenje i izgled uniformi zajednička odluka đaka i roditelja

Nošenje i izgled uniformi zajednička odluka đaka i roditelja

Na Savetu roditelja i Školskom odboru čačanske Osnovne škole „Vuk Karadžić” je da odluče da li će u ovoj školi ponovo zaživeti ideja o nošenju đačkih uniformi

0

Početkom novembra, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” biće održan sastanak Saveta roditelja na kojem će se odlučivati o tome da li će učenici nositi školske uniforme. Milko Ikonić, direktor ove škole, kaže da je prema nezvaničnim informacijama većina roditelja i učenika zainteresovana za uvođenje uniformi.

– Naš plan je da prvo razredne starešine na odeljenskim zajednicama razgovaraju sa đacima i da oni daju svoje mišljenje o uniformama, kao i predloge kako bi one trebalo da izgledaju. Nakon toga ćemo održati sastanak sa Savetom roditelja na kojem će se izjasniti da li su zainteresovani za uvođenje uniformi čiju će izradu sami finansirati, objašnjava Ikonić.

 Đačke uniforme su tradicija škole

– Nekadašnji učenici naše škole nosili su uniforme po kojima smo bili prepoznatljivi u gradu. Na njima je stajao logo škole koji planiramo da koristimo i sada. Nadam se da će većina roditelja na zvaničnom sastanku sa Školskim odborom podržati ovu ideju o nošenju uniformi i da će se ta tradicija nastaviti u budućnosti, zaključuje Ikonić.

POSTAVI ODGOVOR