[rstr_selector]

Nova godina po drugi put u našim gradovima

Posle svega 13 dana, sutra u ponoć, na većinu srpskih trgova “dolazi” još jedna Nova godina – ovog puta po starom kalendaru. Mnogi je nazivanju srpskom, dok oni stariji ovaj praznik jednostavno zovu Malim Božićem.

Za one koji ovaj datum slave kao novogodišnji, u Čačku će na gradskom trgu pevati “Riblja čorba”, čiji koncert je zakazan za 22 časa. Pre njih sviraće čačanska grupa “Za DŽ”, a u ponoć ćemo još jednom imati vatromet. Kako je rečeno na jučerašnjoj sednici Gradskog veća ovo ludovanje Čačak košta 1,33 miliona dinara, od čega je za Boru Čorbu odvojeno 990.000 dinara, a 132.000 dinara potrošen je na vatromet.

U Lučanima su mnogo konkretniji i skromniji, tako da je najveći deo novogodišnjeg programa namenjen mališanima. Od 18 časova na platou ispred Doma kulture je program namenjen bebama, pa će 30 najmladjih iz Mesne zajednice Lučani dobiti po 10.000 dinara. Od 19 do 20.30 je žurka namenjena opet mališanima, dok će za odrasle pevati Vlada Čantrić uz trubače, a vatromet je najavljen za 21 čas. Lučane ova proslava košta 100.000 dinara.

U Guči, kao i u Gornjem Milanovcu, nema organizovanog dočeka, budući da se na ovaj način “čekala” Nova godina pre 13 dana.

Ivanjičane će od 22.30 na trgu zabavljati Goca Tržan uz trubače, a sat ranije nastupiće lokalni tamburaški orkestar “Balkan ekspres”. U ponoć, odmah nakon vatrometa, nastupiće trubači Slavoljuba Jovanovića i pevač narodne muzike Stevan Damljanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *