Nova kotlarnica za tri škole tek iduće godine

Nova kotlarnica za tri škole tek iduće godine

Gasna kotlarnica čija je izgradnja bila planirana sredstvima gradskog budžeta za ekologiju i koja je trebalo da zameni sadašnju kotlarnicu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Muzičke i Tehničke škole u Čačku, biće građena tek naredne godine ali kao kotlarnica na gas i lož ulje

0

Umesto gasne kotlarnice za Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ i Muzičku i Tehničku školu u Čačku, biće građena kotlarnica koja će moći da koristi gas i lož ulje. Prema rečima Milana Bojovića, pomoćnika gradonačelnika, ovakva odluka je doneta da bi kotlarnica imala alternativno snabdevanje, a projekat njene izgradnje uskoro bi trebalo da se nađe pred gradskim vlastima.

– Budžetom za narednu godinu planiraćemo sredstva za izgradnju ove kotlarnice s obzirom na to da je prilikom usvajanja rebalansa ovogodišnjeg budžeta izuzeta stavka iz budžeta za ekologiju koja se odnosila na izgradnju kotlarnice koja bi koristila samo gas kao gorivo. Kotlarnica će biti veoma značajna za ove tri škole iz kojih smo dobili informaciju da će njihov sistem grejanja za ovu zimu ostati nepromenjen. On je stabilan jer su ti kotlovi nedavno rekonstruisani i reparirani, mada će svakako nova kotlarnica za njih biti konačno i trajno rešenje, kaže Bojović.

Alternativa je obavezna

Pomoćnik gradonačelnika Čačka za infrastrukturu i mesnu samoupravu naglašava da je mogućnost alternative morala da bude predviđena zbog eventualnih nestašica gasa, a posebno zato što kotlarnica ne opslužuje samo jednu nego tri škole.

– Morali smo da predvidimo kombinovano rešenje kako bismo uvek bili u poziciji da blagovremeno reagujemo i imamo grejanje bez problema, rekao je Bojović.

POSTAVI ODGOVOR