Nova Srbija: Današnje skupštinsko zasedanje je neprimereno

Nova Srbija: Današnje skupštinsko zasedanje je neprimereno

Vladajuća garnitura priča bajke o tome da u Čačku sve funkcioniše kako treba, pokušava da „provuče” bitne tačke dnevnog reda na mala vrata i da od javnosti sakrije sve malverzacije, kaže šef odborničke grupe Nova Srbija

0

Odbornička grupa Nova Srbija danas je održala konferenciju za medije na kojoj se osvrnula na aktuelnu 29. sednicu Skupštine grada Čačka, kojoj njeni članovi nisu prisustvovali. Miloš Marić, predsednik ove odborničke grupe, kaže da je današnje zasedanje Skupštine neprimereno iz više razloga.

„Građani su svesni da u Čačku ništa ne funkcioniše kako treba”

– Današnja konferencija za štampu je organizovana zbog bojkota rada Skupštine od strane naše odborničke grupe i ostalih opozicionih grupa. Pošto nismo u mogućnosti da se javnosti obratimo sa skupštinske govornice, koristimo ovu alternativnu metodu. Današnje zasedanje Skupštine je neprimereno, a jedan od razloga je to što se pred odbornicima nalaze 42 tačke dnevnog reda i što vladajuća garnitura pokušava da veoma bitne tačke „provuče” na mala vrata i da sve malverzacije prikrije od javnosti. Posebno smo se osvrnuli na izvršenje budžeta. Na podnošenju izveštaja za devetomesečno izvršenje budžeta u septembru prošle godine bili smo svedoci da je izvršenje bilo 50%, a sada nam prezentuju da je završni ostvaren budžet 99%. Dakle, oni su za tri meseca uspeli da ostvare ostalih 49% budžeta, što je, prema našem mišljenju, nemoguće. Pričali su danas bajke, kako u Čačku cveta cveće i teče med i mleko, ali građani su svedoci da ovde ništa ne funkcioniše, da pojedina javna preduzeća uzimaju novac za zelene površine kojih ovde i nema, da se troše nenamenska sredstva za kupovine jelke, ulične i dekorativne rasvete i svega ostalog što u stvari predstavlja prikrivanje kafanskih računa od 17 miliona dinara. Sve to je neprimereno gradskoj vlasti i trošenju para građana, zaključuje Marić.

POSTAVI ODGOVOR