Nova Srbija: Demokartija u Čačku je umrla

Nova Srbija: Demokartija u Čačku je umrla

Da je i jedan amandman usvojen, program bi ponovo morao na saglasnost u Ministarstvo što bi značilo da ne mogu pre izbora da stignu da podele pare, a to im je cilj, kaže Gavrilović

0

Šef odborničke grupe Nove Srbije u Skupštini grada, Vladica Gavrilović smatra da je demokratija u Čačku umrla i da je vlast Srpske napredne stranke duboko razočarala Čačane. On ističe da svoje tvrdnje zasniva na tome da je 39 amandmana Nove Srbije na 11. sednici Skupštine grada odbijeno iako za deo i vladajuća većina tvrdi da su kvalitetni, dok je drugi deo pisao jedan doktor nauka i vlasnik nekoliko patenata.

– Podneli smo 22 amandmana na predlog Programa za poljoprivredu, ali su nam iz vladajuće većine rekli da ih je nemoguće implementirati iako se radi o dobrim amandmanima. A nemoguće ih je implementirati zato što su oni Program poslali na saglasnost u Ministarstvo bez prethodne procedure u našoj Skupštini. Uradili su to jer im se žuri da poljoprivrednicima pre izbora podele novac. Da je i jedan amandman usvojen, program bi ponovo morao na saglasnost u Ministarstvo što bi značilo da ne mogu pre izbora da stignu da podele pare, a to im je cilj, kaže Gavrilović.

Kandidati za Nobela

– Na Program iz oblasti ekologije podneli smo 27 amandmana čiji je autor nekadašnji dekan Agronomskog fakulteta u Čačku, profesor doktor Miroslav Spasojević koji je i vlasnik nekoliko priznanja i nagrada, ali i patenata iz oblasti ekologije. Prema mišljenju odborničke većine, nijedan od ovih amandmana ne zavređuje pažnju što je neverovatno. Tim koji je radio sa doktorom Spasojevićem čine ljudi koji su osvojili sva svetska priznanja iz oblasti ekologije, a u svom gradu ne mogu da napišu valjan amandman. To je skoro nemoguće. Sudeći po tome, one koji su autori Programa iz ekologije koji je ponudila vladajuća većina treba kandidovati za Nobelovu nagradu, kaže Gavrilović.

Borićemo se i dalje

Odbornička grupa Nova Srbija ne prisustvuje današnjem skupštinskom zasedanju jer su isključeni zbog kršenja Poslovnika o radu.

– Po cenu isključivanja, bili smo rešeni da istrajemo u odbrani našeg seljaka koji se bavi uzgojem svinja. Ni to nisu hteli da implementiraju u Program za poljoprivredu štiteći strane investitore. Mi smo pokušali to da odbranimo, ali na žalost nismo uspeli što ne znači da se i dalje nećemo boriti svim mogućim demokratskim sredstvima, naglasio je Vladica Gavrilović.

POSTAVI ODGOVOR