Претрага
[rstr_selector]

Nova Srbija najavljuje tužbu protiv Dveri, zbog povrede časti i dostojanstva braće Ilića

Gradski odbor Nove Srbije u Čačku se danas oglasio saopštenjem povodom jučerašnjih optužbi Pokreta Dveri na račun braće Vojislava i Velimira Ilića za koje tvrde da su za 19 godina provedenih u politici postali najbogatiji Čačani.

Iz Dveri traže direktan TV duel sa Ilićima tokom koga bi oni objasnili kako su stekli sadašnji imetak, ali i odgovorili na mnoga druga pitanja.

Odgovarajući na optužbe Dveri, iz Nove Srbije poručuju da će angažotavi pravni tim koji će pred nadležnim institucijama zaštiti čast i dostojanstvo predsednika stranke i gradonačelnika Čačka, da su maske pale i da se deo opozicije koristi i nedozvoljenim sredstvima kako bi došli na vlast.

Saopštenje Gradskog odbora Nove Srbije prenosimo u celosti:

„Nakon jučerašnje sramotne konferencije za novinare, održane u Povereništvu Pokreta Dveri u Čačku, pale su sve maske i postalo je jasno i očigledno da ova opoziciona grupacija u Skupštini grada Čačka koristi sva dozvoljena, ali i nedozvoljena sredstva u svojim propalim pokušajima da se što pre domognu vlasti.

Naime, Dverima više ništa nije sveto, pa ni izborna volja građana i činjenica da su na prethodnim lokalnim izborima u našem gradu zauzeli tek četvrto mesto. Juče je dara prevršila meru, pa su ovoga puta predaleko otišli sa uvredama na račun Nove Srbije i čelnika stranke. Pri tome su grubo zloupotrebili to što se naš Gradski odbor do sada nije previše bavio njima, iz razloga jer smatramo da toj ekstremno desničarskoj organizaciji ne treba previše poklanjati pažnje i pridavati na značaju. Međutim, juče su jurišnici Dveri, predvođeni „velikim političarem“ Boškom Obradovićem, otišli korak dalje i izneli na račun predsednika Nove Srbije i gradonačelnika Čačka teške, ničim dokazane, optužbe na koje se mora reagovati.

Tvrde Dverjani da braća Ilić 19 godina u našem gradu demonstriraju političku bahatost, propraćenu kraduckanjem, ličnim bogaćenjem i da su pri tome nemoralni, jer falsifikuju svoja akademska zvanja. Obzirom da gospodin Obradović, zajedno sa svojim partijskim istomišljenicima, ne poseduje niti jedan materijalni dokaz za opake reči koje je ovom prilikom izgovorio, Nova Srbija će, preko svog pravnog tima, biti primorana da na odgovarajući način zaštiti svoje interese, ali i elementarnu čast i dostojanstvo predsednika stranke i gradonačelnika Čačka. Ovakav potez je iznuđen, usled neverovatno teških optužbi čelnika Dveri na račun ljudi koji savesno I odgovorno obavljaju svoje funkcije.

Što se tiče Obradovićevih poziva na TV duel sa predsednikom Nove Srbije i ministrom u Vladi Republike Srbije, gospodinom Velimirom Ilićem, koristimo priliku da imenovanog obavestimo da mu takvo zadovoljstvo neće biti omogućeno, ali će zato imati priliku da svoje otrovne optužbe, zasnovane na povredi časti i ugleda, dokaže u jednoj od sudnica Osnovnog suda u Čačku. Takođe, ističemo da će Velimir i Vojislav Ilić celokupan iznos sredstava koji se od Obradovića bude naplatio po osnovu naknade za pričinjenu štetu, biti uplaćen u humanitarne svrhe.“

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *