Nova Srbija: Nismo odgovorni za krizu FK Borca, tražimo formiranje Anketnog odbora

Nova Srbija: Nismo odgovorni za krizu FK Borca, tražimo formiranje Anketnog odbora

Prozvani od strane SNS-a zbog nasleđenih dugova koji su prouzrokovali krizu čačanskog kluba, iz Nove Srbije tvrde kako je reč o kleveti i zahtevaju da se slučaj hitno ispita

0

U svetlu dosadašnjih javnih rasprava između aktuelne gradske vlasti i opozicije po pitanju odgovornosti za postepeni, sve dramatičniji krah čačanskog FK Borac, obe sukobljene strane, SNS i Dveri, iznele su sopstveno viđenje situacije. Pošto su se tom prilikom prvi pozvali na nasleđene dugove iz perioda kada se uprava, navodno, nalazila u rukama Nove Srbije, tvrdeći da je bilo nemoguće i besmisleno formirati predlagani Anketni odbor, usledilo je uključivanje prozvanih u čitavu priču.

Tako je, iz Informativne službe Gradskog odbora Nove Srbije Čačak, javnosti upućeno otvoreno pismo, kojim se pre svega od gradskog rukovodstva još jednom zahteva da hitno sazove skupštinski Anketni odbor, ne bi li utvrdili razloge finansijskog i rezultatskog sunovrata Borca, ali i konačno stali na kraj proizvoljnim zaključcima i optužbama. Njihovo saopštenje prenosimo u nastavku teksta:

„Pre nekoliko dana smo imali priliku da pročitamo šta o dešavanjima u Borcu misle lokalni naprednjaci i opet smo zaprepašćeni količinom neistina koje su i ovoga puta plasirane o dešavanjima u Klubu. Kada SNS kaže da su katastrofalnu finansijsku situaciju nasledili od bivše uprave Borca, onda bi zarad istine trebalo, a neće, da kažu ko je sedeo u toj bivšoj Borčevoj upravi. Tu nije imalo nikoga od funkcionera Nove Srbije, već su u prethodnom rukovodstvu sedeli takvi asovi čačanske političke scene kao što su Vladan Milić, Milan Bojović, Radenko Luković, Ostoja Mijailović i slične naprednjačke vedete, predvođene predsednikom Upravnog odbora Kluba Zoranom Bašanovićem iz Beograda, koga sigurno na to mesto nije dovela Nova Srbija.

Takođe Vas podsećamo da su se u to vreme Vaši visoki funkcioneri svakodnevno po kuloarima hvalili kako su kod direktorke Poreske uprave Srbije Dragane Marković lično prijavili Milenka Kostića za neizmirene poreske obaveze. Uostalom, upravo je vlasnik Auto Čačka pre nekoliko dana, prilikom svog medijskog istupa, jasno i glasno rekao da je, u momentu povlačenja sa pozicije generalnog sponzora Kluba, na računu Borca ostavio ogromna finansijska sredstva, koja je, valjda, po logici stvari morala kasnije naslediti Bašanovićeva uprava.“

Šta se desilo sa Kostićevim novcem?

„Prema tome, gospodo naprednjaci, objasnite sada lepo javnosti gde su u međuvremenu nestali ti silni Kostićevi novci. Na osnovu dosupnih podataka, koje je Narodna banka Srbije objavila 04. aprila tekuće godine, blokada računa FK Borac traje 1.095 dana, a Klub je dužan fantastičnih 169.548.578,20 dinara. Dok se Nova Srbija pitala oko funkcionisanja Kluba, Borac je igrao finale Kupa Srbije i Ligu Evrope sa slavnim Ajaksom iz Amsterdama i bio drugoplasirani klub u državi posle jesenjeg dela sezone, a danas je doveden na nivo jednog, recimo, Rudara iz Baljevca na Ibru, ako ne i ispod toga.

Ukoliko bi se kao tačne prihvatile naprednjačke tvrdnje o haosu u Klubu koji su tobože nasledili iz prethodnog perioda, to bi značilo da bi prilikom eventualnog formiranja Anketnog odbora Nova Srbija bila najveći gubitnik. Mi, međutim, prihvatamo taj politički izazov i zahtevamo hitno formiranje takvog radnog tela i unapred se odričemo bilo kakve finansijske nadoknade za rad našeg predstavnika u Odboru. Ukoliko i dalje opstruišete ovakav zahtev, onda će svima biti jasno da iz straha ne dozvoljavate da Čačani saznaju istinu o Borcu“, stoji u saopštenju za javnost Gradskog odbora Nove Srbije.

POSTAVI ODGOVOR