Nova Srbija: Organizovanje gej parade je direktan udar na porodicu, veru i...

Nova Srbija: Organizovanje gej parade je direktan udar na porodicu, veru i tradicionalne vrednosti

U današnjem saopštenju za medije Nova Srbija je podržala porodičnu šetnju koju organizuju Dveri i osudila gej paradu koja bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude održana u Čačku na jedan od najvećih hrišćanskih praznika

0

Već nekoliko dana Čačani spekulišu o tome da li će i u našem gradu biti održana gej parada. Dveri tvrde da je taj skup zakazan za 27. septembar na Gradskom trgu i ističu da su tu informaciju dobili od ljudi bliskih vladajućoj stranci, dok predstavnici Srpske napredne stranke tvrde da nemaju informacije o tom događaju.

Svaki skup koji se održava na javnom prostoru mora biti blagovremeno prijavljen Policijskoj upravi, međutim, prema odgovoru koji smo danas dobili iz čačanske Policijske uprave, održavanje gej parade do sada nije prijavljeno.

Nova Srbija poziva Čačane na porodičnu šetnju

Da li će gej parada u Čačku biti održana, još uvek je neizvesno, ali će tog 27. septembra, u organizaciji Pokreta Dveri, biti održana porodična šetnja koju je danas podržala i Nova Srbija. Ona se oglasila saopštenjem u kojem poziva sve Čačane koji se ne slažu sa, kako navode „nametanjem nakaradnih vrednosti”, da prisustvuju porodičnoj šetnji, da se okupe tog dana u centru grada i „da na taj način spreče nameru gradskih vlasti da se u našem gradu održi šetnja homoseksualaca”.

U saopštenju Nove Srbije se, između ostalog, ističe da „to nije nikakva parada ponosa, kako je oni zovu, to je sramota koju neki čelnici gradskih vlasti pokušavaju da nametnu i promovišu u našem gradu, dodvoravajući se premijerki Srbije ili zadovoljavajući lične afinitete. Zakazati tako nešto na jedan od najvećih hrišćanskih praznika, Krstovdan, je direktan udar na crkvu, veru, porodicu i na tradicionalne vrednosti koje su Čačani uvek poštovali”.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR