Nova Srbija: Stanovi na Obrežu završeni za vreme mandata ministra Ilića

Nova Srbija: Stanovi na Obrežu završeni za vreme mandata ministra Ilića

0

Informativna služba Nove Srbije danas se oglasila saopštenjem za javnost povodom najave da će ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkoj Vladi, Zorana Mihajlović, prisustvovati dodeljivanju pet socijalnih stanova za građane Čačka u naselju Obrež u Atenici, kojim žele da podsete da je izgradnja tih objekata otpočela i završena u vreme dok je ministar građevine bio predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić. U saopštenju sa kaže:
„Izgradnja socijalnih stanova u naselju Obrež kod Čačka počela je 29. juna 2013. godine i završena iste godine 17. decembra, a ministar Ilić uručio je lično ključeve za 19 čačanskih porodica koje su na taj način 12. decembra 2015. godine dobile krov nad glavom.
Projektom izgradnje socijalnih stanova u naselju Obrež bila je obuhvaćena gradnja 24 stambene jedinice od po 70 kvadratnih metara korisne stambene površine, koji su svi završeni za šest meseci 2013. godine, godinu dana pre oficijalnog roka za završetak radova. Stanovi su građeni po standardima i normativima koji prevazilaze normative koji se primenjuju u izgradnji socijalnih stanova, a ukupna stambena površina iznosi 1.684 metra kvadratna raspoređena u šest lamela sa po četiri stana. U mandatu predsednika Nove Srbije Velimira Ilića koji je u Vladi Srbije od 2012. do 2014. godine bio ministar građevine i urbanizma obezbeđena su sva sredstva za izgradnju socijalnih stanova i to 47 miliona bespovratnih, podsticajnih sredstava preko tadašnjeg Ministarstva građevine i urbanizma posredstvom Republičke agencije za stanovanje, a ostatak sredstava od 37 miliona dinara obezbeđeno je iz budžeta grada Čačka. Ministar Velimir Ilić lično je podelio 12. decembra 2015. godine ključeve za 19 porodica u Čačku koje pod tržišnim uslovima nisu mogli da dođu do sopstvenog stana. Dodelom još pet stanova završava se program izgradnje i dodele socijalnih stanova u naselju Obrež. Nova Srbija ovim putem samo želi da podseti javnost da su stanovi koji će biti dodeljeni završeni još 2013. godine u vreme dok je predsednik stranke Velimir Ilić bio ministar građevine i urbanizma u Vladi Srbije.“

POSTAVI ODGOVOR