Nova Varoš dobija Biznis centar

Nova Varoš dobija Biznis centar

Pre 45 godina na tom mestu je trebalo da se izgradi Sportski centar, ali se odustalo od tog projekta jer država nije dozvoljavala ulaganje u vanprivredne delatnosti

0
Foto: Opština Nova Varoš

Pored obaveza oko otvaranja Zlatar festa i zip-lajna na Zlataru zakazanih za danas, rukovodstvo opštine Nova Varoš nalazi vremena da se posveti i drugim projektima. Danas je bilo predviđeno otvaranje novog trga u centru grada u nastavku starog trga Petra Bojovića, međutim početak radova je zbog kiše kasnio 15 dana, pa je za isti broj dana i odloženo otvaranje, kaže Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Fotografija opštine Nova Varoš

– Projekat košta 55 miliona dinara, sa njim smo otvorili građevinsku sezonu u aprilu, rok trajanja radova je bio oko 80 dana, ali radnici firme „Stabil Pro” iz Užica nisu mogli na vreme da počnu radove zbog vremenskih neprilika, pa ćemo par dana posle Zlatar festa otvoriti moderan projekat trga u našoj opštini sa savremenim stazama, parkingom, fontanom i zelenim površinama.

Biznis centar kao šansa za nova radna mesta

Novi Biznis centar nalaziće se na Branoševcu i za ovaj projekat je opština Nova Varoš pre dve godine dobila sredstva iz fondova Evropske unije u iznosu od 260 hiljada evra, a iz budžeta opštine je izdvojeno 120 hiljada evra.

Fotografija opštine Nova Varoš

– To je nastavak izgradnje nekadašnjeg projekta Sportskog centra od pre 45 godina od koga se odustalo jer je država zabranila ulaganje u vanprivredne delatnosti. Sa ukupno 380 hiljada evra mi smo krenuli da deo tog starog projekta obnovimo i oživimo ovaj objekat od 1200 kvadrata. Trenutno radimo 400 kvadrata i pravimo Biznis centar gde ćemo taj poslovni prostor, kada bude završen, ponuditi nekom privredniku koji bude želeo da uposli što veći broj radnika. Plan je da to bude tržni centar u kome će se zaposliti radna snaga sa tržišta rada u Novoj Varoši, tako ulepšavamo naš grad i stvaramo mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta, kaže Vasiljević.

POSTAVI ODGOVOR