[rstr_selector]

Nova vlast tvrdi da manje troši

Od kako je pre šest meseci u Čačku obrazovana nova vladajuća koalicija, na budžetskoj poziciji “prezentacije” ostvarene su značajne uštede.

Prema rečima Vojislava Ilića, gradonačelnika Čačka, štedi se gde god se može, ograničeni su telefonski računi za sve službene mobilne telefone, “kafanskih” računa gotovo da nema, znatno je smanjen broj službenih putovanja i deviznih dnevnica.

Sudeći po podacima dobijenim u čačanskoj Upravi za finansije, na ugostiteljske usluge “stara” vlast trošila je mnogo više od aktuelne. Tako su, na primer, gradske uprave i njihovi načelnici 2011. godine za ove namene potrošili oko 591 hiljadu dinara, za prvih sedam meseci prošle godine potrošeno je 172 hiljade dinara, a od 1. avgusta od kada je nova koalicija na vlasti, troškovi na ovoj poziciji su na nuli.

Za ugostiteljske usluge Skupština grada 2011. godine potrošila je oko 1,827 miliona dinara, od 1. januara do 31. jula prošle godine otišlo je 1.142.446 dinara, a za proteklih pet meseci 398.394 dinara.

Prema dostavljenim brojkama izgleda da na ugostiteljskim uslugama najviše štedi upravo gradonačelnik, jer od kako je preuzeo ovu funkciju Ilić je potrošio oko 568 hiljada dinara, dok je njegov prethodnik za sedam meseci 2012. godine sa ove pozicije skinuo više od 3 miliona i 500.000 dinara.

O ovim uštedama, kao i o tome za šta će se ušteđeni novac trošiti, Vojislav Ilić kaže:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/vojislav-ili-3{/soundcloud}

Od kako je pre šest meseci u Čačku obrazovana nova vladajuća koalicija, na budžetskoj poziciji Po rečima Zorana Todosijevića, načelnika Uprave za finansije, i u gradskim upravama se znatno više štedi:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/zoran-todosijevi{/soundcloud}

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *