Nova zgrada Doma učenika u Čačku

Nova zgrada Doma učenika u Čačku

Prema rečima Momčila Petkovića, upravnika Doma učenika u Čačku, radovi na izgradnji nove zgrade ove ustanove trebalo bi da budu završeni do kraja maja, ali će radovi na perternom uređenju trajati nešto duže

0

Radovi na izgradnji nove zgrade Doma učenika u Čačku trebalo bi da budu završeni krajem maja. Momčilo Petković, upravnik Doma, kaže da je kapacitet nove zgrade, čija je površina 3.600 kvadratnih metara, 45 soba, odnosno 135 učenika. Pri tome, Petković naglašava da će Dom biti opremljen i pratećim sadržajima, poput čitaonice i internet kluba. Ipak, problem parternog uređenja nije rešen i projekti za priključke struje, telefona i gasa još su u izradi. Istovremeno, kaže Petković, problem predstavlja i to ko će da finansira 15 miliona dinara koliko je za parterno uređenje potrebno jer ono nije bilo obuhvaćeno izgradnjom nove zgrade.

Nedostatak sredstava

Nedostatak sredstava razlog je intenzivnih razgovora između Ministarstva prosvete i lokalne samouprave da bi objekat u septembru mogao da smesti prve stanare.

– Parterno uređenje znači uređenje dvorišta ali ne samo ozelenjavanje, postavljanje ograda i klupa nego i osvetljenja i obezbeđivanje priključaka za telefon i gas, kao i izgradnju nekoliko betonskih staza. Izvođač radova na izgradnji nove zgrade Doma učenika nije preuzeo na sebe obavezu parternog uređenja iz prostog razloga jer to prvobitnim projektom nije ni bilo obuhvaćeno. Ti radovi nisu bili ugovoreni, a nisu ni sada jer sredstva još nisu odobrena. Procena je da se radi o 15 miliona dinara, što nije malo, i to nije obuhvaćeno kreditom koji je Ministarstvo prosvete podiglo za izgradnju Doma. Smatram da to ubrzo treba da bude rešeno i neki novi razgovori već su najavljeni, rekao je Petković.

POSTAVI ODGOVOR