Nove propozicije takmičenja u Guči

Nove propozicije takmičenja u Guči

0

Sabor trubača u Guči ove godine biće održan od 10. do 14. avgusta. Prema dosadašnjim pravilima trostruki pobednik Sabora, sa zvanjem „majstor trube“ nije više imao prvo da se takmiči u Guči, što je prema rečima Slobodan Jolovića, predsednika Saobroskog odbora bilo pogrešno, pa će se od ove godine takmičarski deo održavati prema novim propozicijama.

– Želimo da napravimo jedan iskorak, jer smo proteklih nekoliko godina beležili manji broj posetilaca. Sabor će u sredu 10. avgusta otvoriti Ceca i Bora Čorba, dok će na zatvaranju, u nedelju 14. avgusta nastupiti Severina i Miroslav Ilić. Četvrtak, petak i subota će isključivo biti trubački dani. Namera nam je da ove godine uvedemo jedan novi koncert majstora trube, jer mislim da je bila greška svih ovih 55 godina, što pravila ove manifestacije trostrukom pobedniku Sabora nisu dozvoljavala da se više takmiči, što je bilo pogrešno jer smo tako najbolje trubače udaljili iz Guče, istakao je Slobodan Jolović.

On navodi da organizator od ove godine uvodi novo takmičenje za šampiona Guče.

– Glavno takmičenje biće održano, u subotu, 13. avgusta, u 21h sa potpuno novim propozicijama, novim načinom vrednovanja, pa će tako na pozornici trube moći da „ukrste“ naši najbolji trubači kao što su Dejan Petrović, Dejan Lazarević, Dejan Jevđić, Veljko Ostojić, Ekrem Mamutović, Boban Marković, orkestar „Barka“ i drugi. Pobednik će moći da se takmiči i narednih godina, što znači da može da bude i dvostruki, trostruki i četvorostruki šampion Guče, a ujedno će izboriti pravo da godinu dana Srbiju predstavlja u svetu, zaključio je Jolović.

POSTAVI ODGOVOR