Претрага
[rstr_selector]

Novi direktor izbegava komunikaciju sa novinarima

Čačansko Javno preduzeće „Gradac“ uspostavilo je danas novi vid komunikacije sa javnošću.

Umesto novoizabranog direktora Nebojše Jovanovića, na zakazanoj konferenciji za štampu, novinarima se obratila Dušica Petrović Ćirić, poslovno-tehnički sekretar ovog preduzeća, koja je novinarima samo pročitala odgovore na ranije postavljena pitanja, bez ikakve mogućnosti da se postave nova pitanja i dobiju precizniji odgovori.

Pre same konferencije za novinare direktor Jovanović na kratko se pojavio na vratima svog kabineta, gde je i održana konferencija, ali bez reči se ubrzo udaljio. Kako nam je rečeno u JP „Gradac“ i ubuduće će se praktikovati isključivo ovakav vid komunikacije sa javnošću.

Jedno od pitanja koja smo ranije postavili ovom gradskom preduzeću, a koje je najveći korisnik budžetskih sredstava i najvažniji gradski servis, odnosilo se na šahte postavljene na ulicama Čačka. Ove šahte su poput „dragstora-klackalica“, jer prilikom svakog prolaska automobila, neprestano stvaraju buku.

“ Šahte na kolovozima ulica, bez obzira da li imaju gumene dihtunge ili ne, ne bi trebalo da daju zvučne efekte prilikom prelaska vozila preko njih. Znači, uzrok pojave zvuka nije posledica nekvalitetne ugradnje, već greške u proizvodu – odlivku. Istina je da se u poslednje vreme na ulicama pojavljuju takve šahte. Sa druge strane, na kolovozima ulica nalaze se šahte od različitih podzemnih instalacija (vodovoda, kanalizacije, telekomunikacija itd.). Šahte koje su u nadležnosti JP „Gradac“ su samo šahte atmosferske kanalizacije i na njima ćemo preduzeti mere da sprečimo pojavu zvuka-udara. Istu meru preporučićemo i ostalim preduzećima kako bi se opisana pojava sprečila – stoji u odgovoru JP „Gradac“.

Međutim, iz ovakvog odgovora se ne vidi niti ko je proizvođač, odnosno ko je dobavljač ovih šahti sa „greškom“, kao ni to koliko su plaćene, ko ih je platio, kako će i ko nadoknaditi štetu gradu, pa ni koje su to „mere kojim će se sprečiti pojava ovog zvuka-udara“ i kada će to biti urađeno.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *