Novi planovi za srpsku Svetu Goru

Novi planovi za srpsku Svetu Goru

Za razliku od ranijih godina, novi plan detaljne regulacije Ovčarsko-kablarske klisure ovoga puta biće rađen u celosti; rani javni uvid i prezentacija sutra će se naći pred svim zainteresovanim stranama

0
Ovčar banja - pogled sa Kablara

Sutra će u Čačku biti prezentovan plan detaljne regulacije Ovčarsko-kablarske klisure koji izrađuje Ministarstvo građevinarstva Srbije. Kako kaže Vojin Jakovljević, vršilac dužnosti direktora čačanske Turističke organizacije, očekuje se da prezentaciji prisustvuju predstavnici lokalnih samouprava Čačka, Lučana i Požege, kao i predstavnici Žičke eparhije. Jakovljević napominje da će, za razliku od dosadašnjih, ovaj prostorni plan biti rađen u celosti, na kompletnom zaštićenom prirodnom području Ovčarsko-kablarske klisure.

Plan će biti smernica

– Od 2001. godine zaštićenim prirodnim područjem Ovčarsko-kablarske klisure upravlja Turistička organizacija Čačka. Ali, ona svojom teritorijom obuhvata i delove opština Lučani i Požega. Pri tom, tu je i mnoštvo manastira. Zbog svega toga je važno da sutrašnjem predstavljanju plana detaljne regulacije prisustvuju svi zainteresovani činioci. Naravno, očekujemo i direktore javnih preduzeća i ustanova i građane, odnosno sve one koji bi nekim svojim predlogom mogli da doprinesu donošenju boljeg plana. Veoma je važno da ovaj plan bude dobro urađen s obzirom na to da će to biti „krovni“ dokument prema kojem će se upravljati grad Čačak i opštine Lučani i Požega i na osnovu kojeg će biti uređivan prostor klisure, rekao je Jakovljević.

POSTAVI ODGOVOR