Novi poslovnik na prvoj proveri

Novi poslovnik na prvoj proveri

Novi skupšstinski Poslovnik o radu čačanskog parlamenta danas će prvi put biti praktično primenjen, a na primedbe opozicije da je neustavan i nezakonit, Nataša Cvijović iz SPS-a kaže ,,da je te tvrdnje nemoguće prihvatiti dok relevantne institucije to ne dokažu“

0

Skupština grada Čačka danas će prvi put zasedati po novom Poslovniku o radu za koji opozicija tvrdi da je neustavan i nezakonit. Tim povodom, Nataša Cvijović, šef Odborničke grupe SPS-DSS-JS, kaže da je takve tvrdnje nemoguće prihvatiti dok, kako naglašava, relevantne institucije ne kažu da li je to tako.

– Svaka tvrdnja može da se sasluša do trenutka u kojem će insitucije zadužene za procenu i ocenu zakonodavnosti nekog dokumenta ili neke odluke to i dokazati ili osporiti. Sve ono što možemo da pročitamo da opozicija najavljuje kao nešto što će pratiti ovo skupštinsko zasedanje jeste samo pravo svakoga da sprovede način svoje političke borbe u parlamentarizmu, kaže Cvijović.

O političkom pravu

Novi Poslovnik o radu čačanske Skupštine podrazumeva da na početku zasedanja u sali mora biti najmanje polovina plus jedan odbornik dok će dan za glasanje odrediti predsednik Parlamenta.

– Biće ovo prvi put da i praktično primenimo novi Poslovnik usvojen na prethodnom zasedanju. Što se tiče amandmana, odbornici su, posebno oni iz redova opozicije, imali priliku da i Narodnoj Skupštini Republike Srbije konkurišu po broju amandmana. Ovoga puta opredelili su se da amandmana ne bude i to je, ponavljam, njihovo političko pravo, rekla je Cvijović.

 

POSTAVI ODGOVOR