Novi protest Požežana u nedelju

Novi protest Požežana u nedelju

Građani će pored starih zahteva iskazati i nezadovoljstvo uređivačkom politikom lokalne televizije za koju smatraju da je naklonjena lokalnim vlastima

0

U Požegi će u nedelju biti održan novi protest građana koji su nezadovoljni radom lokalne vlasti. Građani će ponoviti sve zahteve sa prethodnih okupljanja, ali će i iskazati nezadovoljstvo uređivačkom politikom lokalne televizije za koju smatraju da je naklonjena opštinskim vlastima, kaže Aleksandar Divović, jedan od govornika sa prethodnih okupljanja.

– Protest se suštinski nadovezuje na naše zahteve sa prethodnih protesta, tematski je ovaj put orijentisan na uživo emitovanje vesti iz Požege. To je jedna vrsta odgovora na neprofesionalan odnos koji lokalna televizija ima prema građanima Požege jer se ona otvoreno stavila u službu aktuelne opštinske vlasti. Pre nedelju dana smo na adresu televizije Požega poslali jedan demant ili kako to zakon kaže, odgovor na saopštenje predsednika opštine, koji je trebalo da pročitaju, ali su ga ignorisali. Mnoge informacije koje se ne mogu čuti na toj televiziji, mi ćemo izneti na protestu koji će se održati u nedelju, kaže naš sagovornik.

Još jedna krivična prijava protiv Divovića

Nedavno je protiv Aleksandra Divovića podneta krivična prijava od strane Milana Božića, predsednika opštine Požega, a kako Divović kaže, sada je dobio još jednu krivičnu prijavu od Zorice Mitrović, predsednice Skupštine opštine.

– Moraću ponovo da govorim na protestu jer sam u međuvremenu dobio i tužbu od predsednice Skupštine opštine koja me je takođe tužila za krivično delo uvrede. Obratiću se građanima i povodom toga, kaže Divović.

Protest počinje u 16 časova.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR