Novinarska akreditacija sindikata „Sloga“

Novinarska akreditacija sindikata „Sloga“

Vladimir Radosavljević kaže da je ovlašćenje reakcija na nastup predsednika Vlade Srbije u kojem je, na novinarsko pitanje o neispunjenim obećanjima niškim radnicima, novinare pitao odakle im ovlašćenje za takvo pitanje

0
Vladimir Radosavljević

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ovlastili su novinare da budu zastupnici radnika kroz postavljanje pitanja nadležnima, potvrdio je potpredsednik ovog sindikata, Vladimir Radosavljević. On kaže da je ovlašćenje reakcija na nastup predsednika Vlade Srbije u kojem je, na novinarsko pitanje o neispunjenim obećanjima niškim radnicima, novinare pitao odakle im ovlašćenje za takvo pitanje.

– Premijer je bio na otvaranju jedne nove fabrike u Nišu i na novinarsko pitanje o neisplaćenim zaradama, naknadama i potraživanjima radnika propalih niških preduzeća, reagovao je tako što je novinarku počeo da proziva. Pitao ju je sa kojim pravom ga ona to pita i sa kojim pravom ona zastupa radnike. Mi tu reakciju smatramo potpuno neprimerenom i, u nekom razvijenom demokratskom svetu, potpuno nedopustivom, kaže Radosavljević.

Nedopustiv odnos prema novinarima

Potpredsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ kategoričan je da je takav odnos prema novinarima nedopustiv.

– Kao sindikat koji je po zakonu ovlašćen da postavlja takva pitanja u ime radnika, mi smo na to reagovali tako što smo izdali jednu akreditaciju za sve novinare koje to interesuje. Dakle, zainteresovani novinari mogu dobiti naše ovlašćenje da zastupaju radnike postavljajući pitanja ministru, premijeru i drugima, rekao je Radosavljević.

POSTAVI ODGOVOR