Novogodišnja noć protekla bez saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Novogodišnja noć protekla bez saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

0
Foto: Dženarika Info
Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, ali je pritisak i dalje smanjen u višim zonama jer je prethodnih dana zbog velikog vodostaj Rzava, došlo je do problema na vodozahvatu „Ševelj“ u fabrici vode u Arilju. Kvar je juče saniran i očekuje se da će u toku dana u svim delovima grada vodosnabdevanje biti normalizovano.

Stanje na putevima

Prvog januarskog dana prijatne dnevne temperature olakšavaće vožnju uz očekivano manji broj vozila i na gradskim saobraćajnicama i na autoputevima. Oni koji planiraju danas putovanje moraju koristiti zimsku opremu na svim putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima kao i u planinskim predelima. Inače svi prilazi zlatiboru, kopaoniku, tari, divčibarama, Goču i Staroj planini su prohodni. Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik, Lis – Kravarica – Ljetine i Kopaonik – Rudnica. Oprezno treba voziti kroz klisure i useke zbog mogućih odrona.
Prema podacima Uprave granične policije nema zadržavanja vozila ni na putničkim ni na teretnim terminalima naših graničnih prelaza.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave u toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima poslednjeg dana 2020. godine nije bilo saobraćajnih nezgoda. Novogodišnja noć na putevima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima je protekla mirno, odnosno nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgda.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj na hronično obolele i osetljive osobe, ali se izvestan oprez savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Moguća je glavobolja, razdražljivost i poremećaj sna. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Porodilište

U čačanskom porodilištu od 28. decembra nije bilo porođaja, a nijedna beba nije rođena ni u novogodišnjoj noći. U Gornjem Milanovcu juče je rođen jedan dečak, a posle ponoći nije bilo porođaja.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR