[rstr_selector]

Nušićijada obara rekorde posećenosti

U Ivanjici je juče završena sedma obnovljena Nušićijada, koja je i ove godine okupila veliki broj posetilaca i možda po kvalitetu programa oborila rekord svih dosadašnjih.

Vera Jovanović, koordinatorka manifestacije i predsednica udruženja KUDES koje organizuje ovaj festival, kaže da je ovogodišnja Nušićijada ispunila sva očekivanja.

– Ocene su takve da je možda ovo jedna od najboljih Nušićijada, a mi se kroz programe trudimo da bude uvek za nijansu bolja od prethodne. Tu postoji još puno faktora koji tome doprinose, od samog programa do onoga kakvo je vreme, a Nušićijadu je do sada uvek služilo lepo vreme tako da je ono i dozvolilo da u svim tim sadržajima brojni posetioci i ove godine zaista uživaju, rekla je Vera Jovanović dodajući da je manifestacija već postala prava turistička atrakcija. – Sve više ljudi u Ivanjici ostaje tokom sva tri dana održavanja Nušićijade, pa čak i onih iz regiona. U ugostiteljskim objektima kažu da tri meseca pred početak manifestacije svakodnevno dobijaju pozive za rezervaciju prenoćišta, što dokazuje da je interesovanje znatno poraslo u odnosu na prethodne godine. Trudimo se da pokrijemo najrazličitije ciljne grupe, a ove godine smo imali jedan koncert za bebe i decu do tri godine, a to je nešto što čini se kod nas nedostaje, ali ga na Nušićijadi ima, rekla je Jovanovićeva.

Ona je istakla da će se i za narednu godinu organizatori potruditi da unaprede i obogate programe.

– Kao što smo ove godine uspostavili jednu praktično novu malu scenu ispred Spomenika revolucije, je božanstvena za koncerte manje forme ili klasične muzike kakav je ove godine bio koncert velikog Zemunskog kamernog orkestra, tako ćemo se svakako potruditi da otvorimo bar još jedno novo mesto, još jedno novo ćoše u gradu, a svakako ćemo ponovo naći i opredeliti temu kao što svake godine ovaj festival ima adekvatnu temu koju zaslužuje i koja dozvoljava da se na njoj nadogradimo i da onaj kostur i koncept Nušićijade i tematski obogatimo raznoraznim sadržajima kakvi su bili ove godine koji su se vezivali za temu „Premošćavanja, mostovi i sva njihova simbolika“, istakla je Vera Jovanović koja nije mogla da izdvoji nijedan program kao najbolji, jer kako kaže „Nušićijadu ne nosi jedan program“.

– Bez obzira da li su to dečiji sadržaji, preformansi, parade, koncerti ili predstave, ja stvarno ne mogu da izdvojim nešto što je obeležilo ovogodišnju Nušićijadu, ali mislim da je lepota Nušićijade upravo to što nju ne nosi jedan koncert, jedno ime, jedna predstava… Ona je cela takva kakva jeste i mnogo tih elemenata čini je jedinstvenom, zaključila je na kraju Vera Jovanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *