„Nušićijada“ predstavlja Srbiju kroz manifestacioni turizam

„Nušićijada“ predstavlja Srbiju kroz manifestacioni turizam

Nušićijada uvrštena u pet manifestacija kojima će se Srbija predstaviti u okviru kampanje „Dani Srbije u regionu“. Uz Nušićijadu još i EXIT, Nišvil, Guča i Beer Fest

0

Festival „Nušićijada“, zajedno sa još četiri najznačajnije kulturno-zabavne manifestacije u našoj zemlji, predstavljaće Srbiju u Evropi kroz nacionalnu kampanju Turističke organizacije Srbije Dani Srbije u regionu“, a koja ima za cilj da događaje ove vrste približi inostranim gostima. Prema rečima Vere Jovanović, koordinatorke ivanjičke „Nušićijade“, festival od samog početka podržavaju Turistička organizacija Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pa ta podrška neće izostati ni ove godine.

– To je jedan svetli primer kako nacionalna institucija podržava u kontinuitetu nešto što je prepoznala kao vrednost. Nas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Turistička organizacija Srbije podržavaju od trenutka kada je „Nušićijada“ bila na nivou građanske inicijative. Dakle od trenutka kada je ona bila na nivou ideje mi smo imali u Turističkoj organizaciji uvek otvoren prostor da se predstavimo, podršku za promociju, a sa druge strane od sektora za turizam, osim jedne godine kada nije uopšte bilo donacija, mi imamo i finansijsku podršku.
Ono što je lepa vest, jeste da je Nušićijada uvrštena u pet najboljih festivala kojima će se Srbija ove godine predstavljati u Evropi, odnosno u nekom našem bližem regionu od Slovenije, Hrvatske, Grčke…. Zajedno sa Egzitom, Gučom, Nišvilom i Beer Festom, Nušićijada će predstavljati Srbiju u nacionalnoj kampanji i to je još jedna od potvrda koju smo dobili za festival, rekla je Vera Jovanović.

Finansijska podrška od Ministarstva turizma

– Dobili smo sredstva u iznosu od dva miliona dinara od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i svake godine. To za naš festival nije podrška koja je od presudnog značaja, ali je svakako značajna jer je kontinuirana i uvek možemo na nju da računamo, istakla je Vera Jovanović i dodala da je očigledno da resor turizma u Srbiji brine o „Nušićijadi“.

POSTAVI ODGOVOR