[rstr_selector]

Obećanje za čistiji grad

Sakupljanje i reciklaža smeća u svetu je danas jedan od najunosnijih poslova. Ako je suditi po količini otpada koji se često vidi na ulicama grada na Moravi, stiče se utisak da su Čačani bogati ljudi.

Prepuni kontejneri, često i na sred ulica u najužem centru grada, smeće koje ostaje oko njih posle prolaska radnika gradske čistoće, razbacane plastične boce i kese na sve strane, rizla pretvorena u blato posle otapanja snega – samo su neke od ružnih slika kojima se, nažalost, još samo stranci čude. Zamerke da je grad sve prljaviji i da iz nekih delova Čačka radnici čistoće ne odnose smeće ni posle dvadesetak dana, Dragan Luković v.d. direktora JKP „Komunalac“, smatra neverovatnim, a onda ipak odgovara:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/dragan-lukovi-1{/soundcloud}

Za sve zamerke i nedostatke u funkcionisanju službe gradske čistoće građani se mogu obratiti dispečeru na broj telefona 032 53 74 055 ili šefu čistoće na 064 81 48 026. Na svaki poziv građana, obećava v.d. direktora, nadležni u „Komunalcu“ će reagovati. Odlaganje smeća u klasične kontejnere, naročito u strogom centru, u mnogim gradovima je prevaziđeno. U gradskim jezgrima, otpad, koji se istovremeno i selektuje, odlaže se pod zemljom, što je daleko praktičnije i čistije. Vođeni istom idejom, rukovodioci Komunalca su još pre dve godine nabavili nekoliko desetina podzemnih kontejnera, od kojih još uvek nijedan nije ugrađen, a sve zbog dvogodišnje igre „gluvih telefona“ između čelnika Komunalca i čačanskih urbanista. Vršilac dužnosti direktora Komunalca, kaže da će za mesec dana i ovaj problem biti prevaziđen jer je konačno postignut dogovor:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/dragan-lukovi-2{/soundcloud}

O tome kada i u kojoj meri će perači ulica šmrkovima umivati čačanske gradske saobraćajnice odlučuje isključivo Javno preduzeće Gradac. Ovo se odnosi i na ukanjanje rizle posle otapanja snega koja se i dan danas spira u kišnu kanalizaciju ili kao sada ostaje na ulicama i pretvara se u blato. Luković nagoveštava da bi se i ova loša praksa mogla promeniti:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/dragan-lukovi-3{/soundcloud}

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *