Претрага
[rstr_selector]

Obeležava se stogodišnjica pobede u Prvom svetskom ratu

U okviru obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu prekosutra će, na Dan oslobođenja Čačka, u Domu kulture biti izvedena predstava „Solunci govore”.
Reč je o pozorišnom komadu koji je urađen po tekstu čačanskog pisca Antonija Đurića, u adaptaciji i režiji Cisane Murusidze, u kome će nastupiti glumci završnih godina Akademije umetnosti iz Beograda i Akademije umetnosti iz Banjaluke. Početak predstave je zakazan za 20.00 časova.

Osveštavanje Vojničke spomen-česme u Zablaću

Povodom obeležavanja ove stogodišnjice i sećanja na ratnike iz Zablaća, Kukića, Vape i Baluge koji su u periodu od 1912. do 1918. godine dali živote braneći slobodu, prekosutra će u porti crkve u Zablaću biti osveštana Vojnička spomen-česma. Tada će biti otvorena i izložba pod nazivom „Vojvoda Petar Bojović – život i pobede” koju je priredio čačanski Narodni muzej, kao i promocija „Kamene knjige predaka”.

Program ove svečanosti će početi u 9.00 časova arhijerejskom liturgijom, a biće završen oko 11:15 časova, nakon što se prisutnima obrati Delfina Rajić, direktorka Narodnog muzeja u Čačku koja će otvoriti pomenutu izložbu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *