Obeležena dvogodišnjica rada zlatiborske Gold gondole

Obeležena dvogodišnjica rada zlatiborske Gold gondole

Direktorka „Gold gondole“ Bojana Božanić najavila je da se uskoro očekuje i 500-hiljaditi putnik koga će darivati zanimljivim nagradama.

0
Foto: Gold gondola

Na današnji dan pre dve godine, zlatiborska Gold gondola prevezla je prve putnike od početne stanice do vrha Tornik, trasom dužine 9 kilometara. I pored brojnih prepreka tokom izgradnje, najduža jednosegmentna gondola na svetu ucrtala je Zlatibor na globalnu turističku mapu.

– Kada smo realizovali višedecenijsku ideju naših predaka, i na tome smo im neizmerno zahvalni, o gondoli na Zlatiboru, nismo ni slutili da će stvarno biti zlatna kako joj i samo ime govori. Posle dve godine rada se potvrdilo da je i više nego opravdala svoje postojanje, ne samo za nas kao lokalnu samoupravu i naša javna preduzeća, već i za stanovništvo opštine Čajetina, investitore i brojne turiste koji dolaze na Zlatibor. Trenutno radimo na uvođenju brojnih pratećih sadržaja kao što je završetak upravne i poslovne zgrade na početnoj stanici gondole, izgradnja garažnog prostora, kao i izgradnja golf terena i sadržaja na vodi kod međustanice pored Ribničkog jezera, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović povodom dvogodišnjice rada zlatiborske gondole.

Direktorka „Gold gondole“ Bojana Božanić najavila je da se uskoro očekuje i 500-hiljaditi putnik koga će darivati zanimljivim nagradama.

– Nastavljamo sa aktiviranjem novih sadržaja, sve u skladu sa prirodom i održivim načinom korišćenja. Na međustanici planiramo izgradnju ekološkog parka koji će već na leto biti u funkciji, uz dodatne turističke sadržaje na samom jezeru. Osvetlićemo trasu gondole, izgraditi solarnu elektranu, a planiramo i dodatne sadržaje na samoj gondoli, od kojih smo već aktivirali mogućnost uživanja u tradicionalnim zlatiborskim proizvodima tokom vožnje do Tornika i nazad, naglasila je Božanić.

Ona je dodala da se zaposleni Gold gondole svakodnevno trude da gondola dobija dodatnu vrednost kroz društveno odgovorne aktivnosti, besplatne ili komercijalne sadržaje koji su obeležili proteklo leto na gondoli, poput paraglajdinga, streličarstva, kreativnih radionica, tjubinga ili vežbi sa Čigotom. U planu je da sa prvim snegom počnu zimske čarolije i različita takmičenja na snegu, sve u svrhu što većeg zadovoljstva svojih sadašnjih i budućih korisnika.

POSTAVI ODGOVOR