Obezbeđena sredstva za prvu fazu rekonstrukcije deonice Vrnčani-vrh Kablara

Obezbeđena sredstva za prvu fazu rekonstrukcije deonice Vrnčani-vrh Kablara

- Mi smo ovaj novac opredelili i planirali nacrtom budžeta za 2018. godinu i nadam se da ćemo početkom građevinske sezone moći da izaberemo izvođača radova i da počnemo sa rekonstrukcijom, kaže pomoćnik gradonačelnika Čačka

0
Ovčar banja - pogled sa Kablara

Među projektima sa kojima je Grad Čačak konkurisao kod Ministarstva privrede za Program podrške unapređenju lokalne i regionalne infrastrukture, našao se i projekat rekonstrukcije puta od Vrnčana do vrha Kablara. Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka, kaže da je program koncipiran tako da Ministarstvo privrede učestvuje u finansiranju u visini do 50 odsto vrednosti projekta, a preostali iznos obezbeđuju lokalne samouprave. Bojović kaže da su nacrtom budžeta za narednu godinu planirana sredstva za prvu fazu ovih radova.

– Vrednost ovog projekta za prvu fazu puta za Vrnčane u dužini od 2.400 metara je oko 116 miliona dinara, tako da bi Grad trebalo da izdvoji oko 67,5 miliona, a Ministarstvo privrede 48 miliona dinara. Mi smo ovaj novac opredelili i planirali nacrtom budžeta za 2018. godinu i nadam se da ćemo početkom građevinske sezone moći da izaberemo izvođača radova i da počnemo sa rekonstrukcijom, kaže pomoćnik gradonačelnika Čačka.

U planu izrada projektnotehničke dokumentacije za drugu fazu deonice 

Prema njegovim rečima, za Čačak je ovo velika investicija s obzirom na činjenicu da je potrebno uložiti znatna sredstva i u samu Ovčar Banju i izgradnju vidikovca na Kablaru, zbog čega će pokušati da deo sredstava koja nedostaju obezbede od Ministarstva turizma.

– Očekivali smo da polovinu sredstava obezbedi Ministarstvo turizma, što u ovoj godini nismo uspeli, ali ne znači da nećemo pokušati i naredne. Pored toga, planirana je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu ove deonice, do samog vrha, odnosno do spajanja sa državnim putem koji vodi ka Rošcima, rekao je Bojović.

POSTAVI ODGOVOR