Претрага
[rstr_selector]

Obilaznica oko Čačka zatvorena zbog oštećenja nosećih stubova vijadukta

Zbog oštećenja nosećih stubova vijadukta, čija je rekonstrukcija u toku, juče je u potpunosti zatvoren saobraćaj na obilaznici oko Čačka. Gradonačelnik Milun Todorović je danas na ovom gradilištu u neposrednoj blizini Mašinsko-saobraćajne škole, zajedno sa predstavnicima investitora i izvođača, održao vanrednu konferenciju za novinare, ističući da je u cilju bezbednosti putnika i građana sinoć i danas održan niz sastanaka kako bi se nastala situacija rešila.

– Direktor „Štrabaga”, gospodin Ršumović me je obavestio da je stub broj 16 napukao. Odmah smo stupili u kontakt sa odgovornima u „Putevima Srbije” koji su investitor ovog projekta vrednog milion evra, kao i sa nadzornim organom. Imali smo u toku jučerašnjeg dana nekoliko sastanaka. Ono što je nama važno je da javnost bude upoznata o čemu se radi i zašto smo juče u toku dana obustavili saobraćaj koji je, kao što znate, skoro 4 meseca bio preusmeravan jednim delom na obilaznicu oko grada, a za teretni saobraćaj se uglavnom odvijao naizmenično preko samog vijadukta, rekao je Todorović.

Očekuje se brzo rešavanje novonastale situacije

Prema rečima Dragana Miloševića, šefa Odseka za mostove u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“, novonastala situacija će brzo biti rešena podupiračima, nakon čega će se pristupiti sanaciji tri oštećena noseća stuba.

– Nažalost, desio nam se incident sa stubom s16, a imamo oštećenje i na stubovima s15 i s14. Sinoć smo delimično osigurali konstrukciju i skoro sam siguran da neće doći do urušavanja objekta u delu stuba s16 i s15. U toku sutrašnjeg dana stiže teška oplata kojom ćemo objekat podjarmiti i time omogućiti da stoji stabilno, kako bismo mi mogli da nastavimo radove. Kada to uradimo, vraćamo se na uobičajen režim, odnosno na jednosmerno naizmenično propuštanje saobraćaja preko vijadukta. To bi trebalo da uradimo u ponedeljak, ali s obzirom na trenutnu situaciju verovatno će se to ipak dogoditi sledeće nedelje, kaže Milošević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *