Претрага
[rstr_selector]

Обилне падавине довеле до застоја на путевима и прекида саобраћаја

Обилне падавине претходних дана довеле су до застоја и прекида саобраћаја на појединим деоницама. Најкритичније је било на подручју Чачка, Младеновца, Крушевца, Краљева, Куршумлије и Новог Пазара.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, саобраћај је обустављен на магистралном путу Чачак-Краљево, на деоници Мрчајевци-Краљево код места Адрани. Алтернативни путни правац је Мрчајевци-Кнић-Гружа-Краљево.

Иста је ситуација и на деоници Лучани-Марковица, где је такође дошло до изливања воде на коловоз што је условило обуставу саобраћаја. На путу Асановац – Пожега, у месту Гугаљ, услед одрона саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

На путу Чачак – Ужице, после тунела у Овчар Бањи, саобраћај је синоћ нормализован, након уклањања одрона са коловоза.

Иста је ситуација и на путном правцу Ивањица-Ушће, у месту Мланча, где се саобраћај од јутрос одвија несметано.

Данас ће у периоду од 8:30 до 12 и од 13 до 17 часова, због асфалтерских радова на снази бити обустава саобраћаја на државном путу Краљево – државна граница са Црном Гором, деоница Рибариће – Мехов Крш. Алтернативни путни правац је: Нови Пазар – Пазариште – Тутин – Мехов Крш – државна граница са Црном Гором.

Данас ће се изводити и радови на постављању заштитне ограде у зони кружне раскрснице, на делу пута Чачак – Пожега. У зони радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима овог јутра нема дружих задржавања.

Поделите вести