Претрага
[rstr_selector]

Obilne padavine oštetile puteve u Bajinoj Bašti, pokrenulo se i klizište u Jeloviku

Nakon obilnih padavina u Bajinoj Bašti šteta na putevima procenjena je na preko 200 miliona dinara. Radomir Filipović, predsednik opštine, kaže da u Bajinoj Bašti ima oko 1.500 kilometara lokalnih puteva i da ne postoji gotovo ni jedan koji nije oštećen.

– Svi propusti i kanali su zapušeni, zbog čega smo u velikom problemu. Jedina sreća je što smo ranije dobro odradili vodotokove drugog i trećeg reda, pa nije bilo probijanja nasipa i izlivanja. Oštećeni su makadamski i asfaltni putevi, šteta je procenjena na preko 200 miliona dinara, a naša opština za hitne intervencije raspolaže sa svega 17 miliona. Takođe, imamo još tri ili četiri oštećenja mostova, još uvek čekamo tačan izveštaj. Tražićemo pomoć od države, ali će je tražiti i cela Republika, pa je pitanje koliko će kome moći da se izađe u susret, zaključuje Filipović.

Opština ne može da sanira klizište zbog nedostatka novca i kadrova

Prema njegovim rečima, u Mesnoj zajednici Jelovik pokrenulo se klizište koje lokalna samouprava ne može da sanira, ne samo zbog nedostatka novčanih sredstava, već i zbog toga što nemaju kadrovski osposobljena lica za taj posao. Filipović naglašava da je klizište veliko i da preti da u potpunosti prekine putni pravac ka naselju Cerje.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *