[rstr_selector]

Objavljen informator za upis u srednje škole

Ministarsvo prosvete nedavno je objavilo informator namenjen svim svršenim osnovcima koji ovog proleća nameravaju da se upišu u srednju školu. U Informatoru su navedene sve srednje škole u Srbiji sa adresama i spiskovima zanimanja i obrazovnim profilima.

Ovogodišnje izdanje Ministarstva prosvete nosi naziv „Konkurs za upis u srednju školu“ i može se kupiti u većini knjižara po ceni od 210 dinara.

Ove godine u Srbiji upisaće se 6 600 osmaka manje nego prošle godine. Prema sadašnjem broju osmaka očekuje se da će šest čačanskih srednjih škola sledećeg septembra zatvoriti svaka bar po jedno odeljenje. Međutim, iz Školske uprave u Čačku smatraju da to ne mora da bude slučaj, jer u Čačak na školovanje dolazi veliki broj osnovaca iz drugih gradova i mesta. I ove godine kvalifikacioni ispit polagaće svi učenici koji su zainteresovani da nastave četvorogodišnje školovanje.

Prema školskom kalendaru, upis u škole za talente traje od 25. do 28. maja, dok upis u gimnazije i srednje stručne škole počinje 26. juna popunjavanjem liste želja po školama i trajaće do 12. jula kada će biti objavljeni zvanični rezultati upisa.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *