[rstr_selector]
Image by Erik Karits from Pixabay

Oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom

Vremenska prognoza

Prvog dana vikenda u Srbiji će biti oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom . Posle podne se očekuje razvedravanje, najpre na severozapadu zemlje, a uveče i tokom noći i u delovima zapadne i centralne Srbije. Biće vetrovito sa umerenim i jakim zapadnim i severozapadnim vetrom. a najviša od -1 do 3 stepena.
U Čačku će danas biti promenljivo oblačno i hladno vreme. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, a temperatura će biti do 2 stepena.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija izazivaće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje. I dalјe se preporučuje povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Elektrosnabdevanje

U Moravičkom okrugu nema kvarova na dalekovodima, a na niskonaponskoj mreži su registrovani manji kvarovi na području Gornjeg Milanovca u Šilopaju i Gornjim Branetićima, u Dragačevu struje nema zaseok Vasovići u Grabu, a u Ivanjici po jednu fazu nemaju potrošači u Maskovi i Klepanima. Radovi na saniranju ovih kvarova obavljaće se u toku prepodneva.

Stanje na putevima

Poledica koja se stvara zbog povremenih padavina i hladnog vazduha, predstavljaće danas opasnost za vozače, ukoliko ne prilagode vožnju uslovima na putu.
Na putevima u planinskim predelima i na području Sjenice tempertura se spušta i ispod 15-og podeoka pa je i pored intervencija putara, izražena jaka poledice na putevima. Snega na kolovozu ima na putevima Prijepolja, Užica, Ivanjice, Sjenice, Požege, Raške, Novog Pazara, Kruševca, Kolubare, Mačve, Niša, Vranja i Zaječara, gde nove snežne padavine utiču na bezbedno i sigurno putovanje. Na pojedinim putevima II i III prioriteta ovih područja uvedena je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima, a neprohodan je putni pravac na Goliji Odvraćenica – Preko Brdo. Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести