Претрага
[rstr_selector]

Obilne padavine ovog leta oštetile gotovo sve makadamske puteve u opštini Bajina Bašta

Obilne padavine tokom ovog leta napravile su velike štete na putnoj infrsturukturi u opštini Bajina Bašta. Petar Petrović, zamenik predsednika opštine, kaže da je u ovom delu Srbije bila ređa pojava grada, ali su zbog čestih kiša nekategorisani putevi pretrpeli velika oštećenja i nalze se u veoma lošem stanju. Najveći problem je što je u slučaju hitnih intervencija u selima koja su najviše pogođena i terenskim vozilima otežano kretanje.
– Već dva meseca gotovo svakodnevno u nekim delovima opštine imamo nevreme sa obilnim kišama. Nnajviše problema imamo sa putnom infrastrukturom jer imamo preko 1200 kilometara lokalnih nekategorisanih putevima koji su u jako lošem stanju. Voda je odnela nasipe, napravila ogromne kanale na putevima, a sanacija štete ide jako sporo jer nemamo ni mehanizacije ni novca za kompletnu sanaciju. Manji putnički automobili mogu da prolaze tim putevima, a teretna veoma teško. Komandir Vatrogasne stanice nam je rekao da ima putnih pravaca gde terenska vozila ne bi mogla da priđu u slučaju požara. Najviše su stradala sela Solotuša, Zaovine, Beserovina, Zaglavak, Zlodol, Dub, Dobrotin, Pašina ravan, Okletac, Zarožje, praktično sve mesne zajednice su pogođene, neke više, a neke manje, ali su sve u priličnoj meri pretrpele oštećenja. Popisali smo sve putne pravce, napravili procenu štete, uputili smo dopis državi i očekujemo da će nam izaći u susret kao i prethodnih godina, rekao je Petar Petrović i dodao da na objektima nije bilo veće štete, kao i da nije bilo manogo grada.

Velike štete pretrpeli proizvođači maline

– Štete je bilo u malinjacima, a to je nama glavna poljoprivredna kultura.Voćari i hladnjačari kažu da je prinos maline umanjen za više od 50 odsto, a i kvalitet je u velikoj meri lošiji, to povlači i nižu otkupnu cena koja je inače u poslednje dve godine niska. Još kada se doda sve ovo, onda je to jako veliki problem za ljude na selu, pošto kad nas u selima ljudi praktično žive od maline, zaključio je Petar Petrović.
    

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести