Претрага
[rstr_selector]

OBRADOVIĆ: Održavanje vanrednih parlamentarnih izbora neizvesno

Održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji i dalje je veoma neizvesno, bez obzira na odluku Glavnog odbora Srpske napredne stranke, tvrdi Boško Obradović, narodni poslanik Dveri. On smatra da ta odluka može veoma lako da bude promenjena i da izbori budu raspisani i održani u isto vreme kada i izbor za novu lokalnu vlast u Beogradu.

– Srpska napredna stranka ima najveći problem u Beogradu jer im je tamo rejting manji nego u ostatku Srbije. Tamo zajedno sa SPS-om i radikalima, koji su na ivici cenzusa, imaju problem da formiraju vladajuću većinu, tako da opozicija ima najveću šansu da u glavnom gradu Srbije pobedi trenutnu vlast. Pitanje je da li će ova vlast sve snage koncentrisati u Beograd ili će uvesti parlamentarne izbore da bi time skrenula pažnju na neki viši nivo na kojem možda bolje stoji. To ćemo videti u nastupajućem periodu, kaže Obradović.

„Stranci traže prvo potpis na priznanje Kosova”

Ipak, Obradović naglašava da postoji i razlog zbog kojeg aktuelna vlast neće moći da raspiše vanredne izbore.

– Stranci traže prvo potpis na priznanje Kosova pa tek onda možeš dalje da nastaviš da vladaš. I oni su verovatno protiv izbora i daljeg opstanka na vlasti, sve dok predsednik ne uradi ono što je obećao. To je možda drugi razlog zbog čega eventualno neće biti parlamentarnih izbora, zaključuje Obradović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести