Претрага
[rstr_selector]

Obradović: Rad „Zračka“ blokiran kako bi se namirili kadrovi SPS

Povodom dešavanja u vezi izbora novog direktora Ustanove za smeštaj i dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čačku, oglasio se Boško Obradović, predsednik Pokreta Dveri. On smatra da je rad ove socijalne ustanove blokiran da bi se, kako kaže, namirili partijski kadrovi Socijalističke partije Srbije.

– Ustanova „Zračak” je izuzetno važna socijalna ustanova u našem gradu, a njen rad je blokiran kako bi se namirili partijski kadrovi Socijalističke partije Srbije od kojih zavisi vlast gradonačelnika i Srpske napredne stranke. Smatram da su oni ucenjeni od strane SPS i da zbog toga dovode u pitanje rad ovako važne ustanove, kaže Obradović.

„Partijsko zapošljavanje ubija naše školstvo”

Prema njegovim rečima, slična situacija vlada i u čačanskoj Osnovnoj školi „Milica Pavlović” koja još uvek nije dobila direktora.

– Kolektiv ove škole je predložio novog direktora zajedno sa Školskim odborom. Ministar prosvete je poništio predlog Školskog odbora iz čega zaključujemo da on više nikada neće imenovati nijednog direktora u Srbiji koji nije partijski postavljen i koji nije član Srpske napredne stranke. To je ono što ubija naše školstvo i obrazovanje, zaključio je Boško Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести