[rstr_selector]

Obučeni da priteknu u pomoć vatrogascima

Vatrogasna jedinica u Čačku, od svog formiranja do danas zabeležila je rekordan broj izlazaka na teren. Nedovoljan broj ljudi, kao i nedostatak vatrogasnih vozila ipak nisu uticali da pripadnici vatrogasnih jedinica Moravičkog okruga obave 1051 intervenciju.

Godinama unazad nije kupljena nijedna vatrogasna cisterna, a o ovom problemu najbolje svedoči podatak da Moravički region koji ima oko 212 000 stanovnika, opslužuje svega 30 vozila, od čega je 10 vatrogasnih. Površina regije za koju su nadležni vatrogasci u Čačku, Gornjem Milanovcu, Lučanima, Guči i Ivanjici je veća od 3 000 kvadratnih kilometara.

Zbog sve većeg obima posla u ovom sektoru, Ministarstvo unutrašnjih poslova otpočelo je sa sprovođenjem obuke specijalizovanih jedinica civilne zaštite, koje će biti osposobljene da vatrogascima priteknu u pomoć.

Očekuje se da će angažovanjem civilnog sektora posao vatrogascima bar u jednoj meri biti olakšan jer, osim primarnog posla oni intervenišu za vreme poplava, udesa, ali i tokom svakog nepredviđenog događaja.

U čačanskom Odeljenju za vanredne situacije danas se završava obuka 20 civila za rukovanje sredstvima za gašenje požara.

O tome šta još nedostaje da ovi ljudi letos budu od pomoći vatrogasnim ekipama, saznajemo od Dragiše Broćića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije.

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/dragi-a-bro-i{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести