[rstr_selector]

Obustava saobraćaja od Topole ka Bućinom grobu

Radovi na putu

radovi-na-putuIz Putevi Srbije su saopštili da će danas od 09.00 do 17.00 časova doći do obustave saobraćaja na deonici puta od Topole ka Bućinom grobu zbog radova na asfaltiranju. Za vreme obustave saobraćaj će se odvijati alternativnim putevima.
– Alternativni put 1 namenjen je vozilima koja se kreću iz pravca Gornjeg Milanovca ka Mladenovcu i prostire se od Donje Šatornje do raskrsnice sa državnim putem I B reda u Vlakči. Vozila se dalje kreću do Kragujevca, odnosno do ukrštanja puta sa državnim putem II A reda broj 177, do Gornjeg Milanovca, raskrsnice sa državnim putem I B reda broj 22 do Bućinog Groba, gde se završava obilazak.
– Alternativni put 2 namenjen je vozilima koja tranzitiraju na relaciji Mladenovac (Beograd) – Gornji Milanovac. Alternativni put je od Topole do Kragujevca i ukrštanja sa državnim putem II A reda broj 177. Vozila se na ovom mestu upućuju na put i vode do državnog puta I B reda broj 22. Državnim putem I B reda broj 22, do Bućinog Groba, gde se obilazak i završava.
Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Elektrosnabdevanje

eps malaIz pogona Elektrodistribucije u Guči za danas i sutra najavljuju isključenje zbog seče rastinja u zoni dalekovoda na području Dučalovića, Markovice i Rtara gde će potrošači bez struje biti od 8.00 do 15.00 časova.
Gornjomilanovačka Elektrodistribucija danas će izvoditi radove na niskonaponskoj mreži zbog kojih će od 8.00 do 15.00 časova bez struje biti potrošači u Gornjim Branetićima, zaseok Vranovica, a od 8.00 do 14.00 časova planira se isključenje u Teočinu na izvodu za Jeftoviće i Markoviće. Zbog radova na dalekovodu od 8.00 do 15.00 časova bez napona će biti zaseoci Poljane, Boblija i Prostruga u Gornjim Branetićima. U Čačku i Ivanjici danas neće dolaziti do prekida u snabdevanju strujom zbog planiranih radova na elektro mrežama.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros su u centru Preljine i u delu kod prodavnice „Vir“ registrovani kvarovi na vodovodnoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodnevnih sati, a za vreme radova neće biti zatvaranja vode. Pored toga, u ulici „422“ u Košutnjaku došlo je do kvara na fekalnoj kanalizaciji koji će biti otklonjen u toku dana.
Snabdevanje vodom u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima funkcioniše bez problema.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaDežurni lekari u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku su u toku prethodna 24 sata 36 puta izlazili na teren, dok je u ordinaciji pregledano 19 pacijenata, što je manji broj intervencija u odnosu na prethodne dane. Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu intervenisala je 9 puta na terenu, dok je 31 pacijent zatražio lekarsku pomoć u stanici ove medicinske službe. Ivanjički lekari su imali ukupno 51-nu intervenciju od kojih 4 na terenu, a tri pacijenta su transportovana na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Biometeorloška prognoza

bioprognoza malaBiometeorološka situacija danas može biti nešto povolјnija za hronično obolele i osetlјive osobe. Izvestan oprez se savetuje cerebro i kardiovaskularnim bolesnicima. Mogući su glavobolјa i promenlјivo raspoloženje. U saobraćaju je neophodan dodatan oprez.

Policijska uprava

stop2U toku jučerašnjeg dana na području Čačka evidentirano je pet saobraćajnih nezgoda u kojima je šest osoba lakše povređeno, a jedno lice je zadobilo teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda.
Radarske kontrole biće u Preljini od 7.00 do 10.00 sati, a u toku popodneva od 14.00 do 17.00 časova. Na saobraćajnicama u Čačku i u Ivanjici kontrola brzine kretanja vozila planirana je do 17.00 časova, a u Majdanu od 10.00 do 13.00 časova.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu 16-tog novembarskog dana rođene su dve devojčice, dok su u toku jučerašnjeg dana u porodilištu gornjomilanovačke bolnice  rođena dva dečaka.

Поделите вести