[rstr_selector]

Obustava saobraćaja u Ulici vladike Nikolaja Velimirovića

Vodosnabdevanje

Danas se nastavljaju radovi na priključenju stambeno – poslovnih objekata na vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Ulici vladike Nikolaja Velimirovića u Čačku. Po rečima nadležnih u čačanskom Vodovodu, danas neće dolaziti do isključenja vode, ali će doći do izmene u režimu obavljanja saobraćaja, tako što će biti zatvoren deo Ulice vladike Nikolaja od raskrsnice sa Omladinskom do raskrsnice Vladike Nikolaja i Miroljuba Matijevića. Radovi su obeleženi saobraćajnom signalizacijom koju svi učesnici u saobraćaju treba da ispoštuju i koriste alternativne pravce. Planirano je da radovi traju do 15 časova, ali je moguće da će biti zavrišeni i pre tog roka.
Zbog kvarova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu i radova na njihovom saniranju do 11 sati će bez vode biti Ulica 17. NOU divizije, od 10 do 11 Ulica Save Kovačevića, a od od 11 do 13 časova Stanimira Ralovića.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 14 pacijenata, ali su na terenu imali znatno više posla s obzirom na to da su obavili 42 kućne posete. U Gornjem Milanovcu u Hitnoj medicinskoj službi je pregledano 10 pacijenata, a kućnih poseta je bilo 11.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na osobe sa respiratornim i reumatskim tegobama, kao i one sa povišenim krvnim pritiskom. Razdražlјivost, pospanost i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije. Dodatni oprez je potreban svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, četiri dečaka i dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu juče je rođen jedan dečak.

Saobraćajna policija

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice teško povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu jedna osoba je zadobila lakše povrede. U Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarska kontrola danas se nalazi u Mrčajevcima gde će biti do 14 časova.

Stanje na putevima

Oblačno vreme mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom donosiće povremeno mokre kolovoze i otežavaće vožnju naročito u poslepodnevnim časovima, pa se vozačima savetuje više opreznosti za volanom. Opreznija vožnja potrebna je i na deonicama gde ima radova i na kojima je izmenjen saobraćaj.
Danas do 16 časova, izvodiće se radovi na košenju putnog pojasa na državnom putu Takovo – Preljina. Radovi će se izvoditi u pokretu u oba smera, sa povremenim zatvaranjem preticajne saobraćajne trake.
U toku je sanacija klizišta na auto-putu E – 763, Beograd – Požega, na delu posle stajališta kod Lajkovca, u smeru ka Čačku. Radovi se izvode u zaustavnoj saobraćajnoj traci i ne utiču na saobraćaj, a trebalo bi da budu završeni sutra.
Na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanje za teretna motorna vozila je 240 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Поделите вести