Претрага
[rstr_selector]

Obustava saobraćaja zbog završnih svečanosti „Disovog proleća“

Povodom završne svečanosti „Disovog proleća“ koja će večeras biti organizovana u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku, doći će do obustave saobraćaja u Ulici Cara Dušana, od raskrsnice sa  Gospodar Jovanovom kod crkve do Ulice Kralja Petra I. Saobraćaj će u pomenutom delu grada biti obustavljen od 19 časova i 30 minuta do 21 čas i 15 minuta.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari u čačanskoj Hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata obavili su 41 pregled u ordinaciji, a 37 puta su izlazili na teren. U isto vreme u Gornjem Milanovcu je evidentirano 35 hitnih intervencija od kojih 25 u ordinaciji, a deset na terenu. Hitna pomoć u Ivanjici imala je 60 intervencija, od kojih je 6 na terenu.
Pomoć lekara najviše su tražili pacijenti sa visokim pritiskom i alergijskom astmom.

Bioprognoza

bio-prognoza-3-servis-obrRelativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Povećana pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, tri dečaka i tri devojčice, a u Gornjem Milanovcu su rođene dve bebe i to dve devojčice.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, u toku prethodna 24 sata u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo teške telesne povrede, a tri osobe su prošle sa lakšim telesnim povredama. U saobraćajnoj nezgodi koja je evidentirana na području Ivanjice, pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. U Čačku, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Povoljne vremenske prilike tokom prepodneva omogućavaće nesmetano odvijanje saobraćaja. Međutim, povremena kiša tokom dana može uslovljavati mokre kolovoze, a zbog mogućih povremenih pljuskova, pored  mokrih kolovoza postoji velika opasnost od odrona, pa treba voziti sporije i opreznije na putevima duž stenskih useka i klisura.
Zbog rekonstrukcije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka došlo je do izmene u režimu obavljanja saobraćaja koji se iz pravca Užica ka Beogradu odvija preko nadvožnjaka jednom trakom uz naizmenično propuštanje teretnog i autobuskog saobraćaja, dok se putnička vozila iz pravca Beograda, odnosno od kružnog toka u Konjevićima usmeravaju na gradske saobraćajnice.
Usporen saobraćaj vozače očekuje i na putu od Ovčar Banje ka Užicu zbog radova na deonici dugoj osam kilometara između Uzića i Sevojna. Saobraćaj je regulisan uz pomoć semafora naizmeničnim propuštanjem vozila, međutim zbog dužine trase koja je pod radovima postoji verovatnoća da će povremena zadržavanja biti duža od 20 minuta.
Do 06. juna izvode se radovi na deonici Bačevci-Kosjerić, a do 02. jula na putu od Požege ka Divljaki.
U toku izvođenja radova na oba putna pravca saobraćaj se od 07.00 do 15.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Поделите вести