[rstr_selector]
Ilustracija

Obustave saobraćaja na putu za Karaulu i od Topole ka Bućinom grobu

Radovi na putevima

radovi-na-putu1Zbog radova na mašinskoj ugradnji asfalta na lokalnom putu za Karaulu u Jezdini, svakog dana će od 8 do 18 časova saobraćaj na ovom putu biti obustavljen, saopštilo je preduzeće „Putevi Čačak“. Radovi su obeleženi odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom, a trajaće do nedelje, 27. novembra.
Iz Putevi Srbije su saopštili da će od danas do ponedeljka, 28. novembra od 09.00 do 17.00 časova dolaziti do obustave saobraćaja na deonici puta od Topole ka Bućinom grobu zbog izrade habajućeg sloja asfalta. Za vreme obustave saobraćaj će se odvijati alternativnim putevima.
– Alternativni put 1 namenjen je vozilima koja se kreću iz pravca Gornjeg Milanovca ka Mladenovcu i prostire se od Donje Šatornje do raskrsnice sa državnim putem I B reda u Vlakči. Vozila se dalje kreću do Kragujevca, odnosno do ukrštanja puta sa državnim putem II A reda broj 177, do Gornjeg Milanovca, raskrsnice sa državnim putem I B reda broj 22 do Bućinog Groba, gde se završava obilazak.
– Alternativni put 2 namenjen je vozilima koja tranzitiraju na relaciji Mladenovac (Beograd) – Gornji Milanovac. Alternativni put je od Topole do Kragujevca i ukrštanja sa državnim putem II A reda broj 177. Vozila se na ovom mestu upućuju na put i vode do državnog puta I B reda broj 22. Državnim putem I B reda broj 22, do Bućinog Groba, gde se obilazak i završava.
Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Elektrosnabdevanje

eps malaIz čačanske Elektrodistribucije su za danas najavili isključenje zbog radova na niskonaponskoj mreži u vremenu od 09.00 do15.00 časova kada će bez električne energije biti potrošači u Trbušanima u delu od škole ka Separaciji.
Na području Dragačeva za danas i dane vikenda planirano je isključenje u vremenu od 08.00 do 16.00 časova u Rtima gde će bez struje biti zaseoci Slavkovići, Čikirizi i Varošica Rti. Pored toga, izvodiće se radovi na seči rastinja u zoni dalekovoda na području Dljina, ali kako kažu u pogonu Elekttrodistribucije u Guči, neće dolaziti do prekida u elektrosnabdevanju.
Prema najavi iz pogona Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu danas će od 9.00 do 15.00 časova bez struje biti sva sela od Gornjeg Milanovca do Lipovca i Gornje Crnuće, deo Nevada i deo Grabovice, kao i zaseok Tadići na Galiču.
Na elektroenergetskom sistemu na području Ivanjice danas nisu planirana isključenja zbog radova, a nema ni kvarova pa je snabdevanje potrošača strujom uredno.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrU Ulici Čačanski Partizanski odred ka skretanju u Ulicu Braće Spasića došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u toku prepodneva bez zatvaranja vode, kažu u čačanskom Vodovodu i dodaju da će dežurne ekipe raditi tokom vikenda i otkljanjati eventualne kvarove prema prioritetima.
U Gornjem Milanovcu planira se zatvaranje vode od 8.00 do 12.00 sati u Ulici Natalije Carević.
Prema informaciji iz ivanjičkog Komunalnog preduzeća došlo je do kvara na vodovodnoj mreži zbog čega je prekinuto vodosnabdevanje u delu od Redakove kafane do naselja Krtinice. Isporuka vode u ovom delu Ivanjice biće obustavljena do 10.30 sati.

Porodilište

porodiliste malaZaposleni u porodilištima u čačanskoj i gornjomilanovačkoj bolnici nisu imali pune ruke posla u toku prethodna 24 sata s obzirom na to da su i u oba porodilišta rođene ukupno dve bebe. U Čačku je rođena jedna devojčica, a u susednom Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaDežurni lekari u Hitnoj pomoći u Čačku imali su 50 intervencija u toku prethodna 24 sata od kojih je 20 obavljeno u ordinaciji, a 30 na terenu. U Gornjem Milanovcu Hitna pomoć je intervenisala 44 puta. U ordinaciji je evidentirano 33 pregleda, a kućnih poseta je bilo 11. Ivanjička Hitna pomoć obavila je 60 pregleda od kojih 6 na terenu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Očekuje se pogoršanje biometeoroloških prilika tokom prepodneva, kada će kod većine hroničnih bolesnika tegobe biti u pojačanju. Astamatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje izvesna opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom i glavobolјa. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije

policijaNa putevima u Moravičkom okrugu u toku prethodna 24 sata je bilo uglavnom mirno, dogodila se samo jedna saobraćajna nezgoda u Ivanjici u kojoj nije bilo povređenih putnika. U upravi saobraćajne policije u Čačku kažu da će radarske kontrole danas biti na ivanjičkom području od 9.00 do 16.00 časova.

Поделите вести