[rstr_selector]

Očekuje se pojačan saobraćaj i gužve na putevima

stanje-na-putevimaStanje na putevima

Kraj još jedne radne nedelje, a ujedno i letnja turistička sezona biće razlog da saboraćaj u toku dana bude pojačanog intenziteta. Veći broj vozila očekuje se na Koridoru 10 koji iz pravca Bugarske i Makedonije vodi ka Mađarskoj i Hrvatskoj granici, ali i na putevima prvog i drugog prioriteta u pravcu ka crnogorskom primorju. Pojačan saobraćaj biće i ka turističkim mestima i vikend naseljima u našoj zemlji.
Prema podacima Uprave granične policije trenutno na našim graničnim prelazima nema dužih čekanja za putnička vozila od 30 minuta, osim na graničnom prelazu Horgoš gde je saobraćaj pojačanog inteziteta i na izlazu iz zemlje zadržavanja su oko dva sata. Kao alternativne prelaze u satima pojačanog saobraćaja preporučujemo granični prelaz Šid, Sot ili Bačku Palanku sa Hrvatskom, dok sa Mađarskom savetujemo Kelebiju, Bački breg ili neki od manjih graničnih prelaza.
Kraći zastoji vozače očekuju na više deonica između Čačka i Užica, a izvode se radovi i na deonici Preljina – Mrčajevci gde se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Isti režim saobraćaja je i na nadvožnjaku na obilzanici oko Čačka, kao i na deonici Guča – Ivanjica gde se izvode radovi na sanaciji klizišta kod mesta Vučkovica i Požega – Divljaka gde su u toku radovi na periodičnom održavanju kolovoza. Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

policijaa-servis-obrPolicijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku su se u toku jučerašnjeg dana dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe povređene, od kojh je jedna zadobila teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskom području Čačka, od 14.00 do 18.00 u Međuvršju, a od 18.00 do 22.00 u Riđagama.

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeVodosnabdevanje

Na vodovonoj mreži u Čačku nema kvarova, tako da je vodosnabdevanje uredno, a u Gornjem Milanvocu će od 9.00 do 12.00 sati bez vode biti Ulica Rada Končara, zbog neophodnih radova na saniranju kvara.

hitna-servis-80x80-obrHitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je ukupno 70 intervencija od kojih 33 u ordinaciji a 37 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 35 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta, a u ivanjičkoj Hitnoj pomoći lekari su obavili 80 pregleda i pet kućnih poseta.

bio-prognoza-5-servis-obrBioprognoza

Nešto povolјnije biometeorološke prilike danas će pogodovati hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama. Mogu se javiti blagi oblici uobičajenih meteoropatskih reakcija. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim temperaturama vazduha.

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaPorodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, tri devojčice i dva dečaka.

Поделите вести