Претрага
[rstr_selector]

Očekuje se pojačan saobraćaj ka Guči

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaProhodnost puteva je dobra, saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, ali se tokom dana očekuje pojačan na Koridoru 10, kao i na putevima koji vode ka Crnoj Gori, saopštili su iz Auto-moto saveza Srbije. Početak Sabora trubača doprineće pojačanom saobraćaju posebno na putevima koji vode ka Čačku, odnosno ka Guči.
Radovi na redovnom održavanju izvode se na deonici Preljina – Mrčajevci gde se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila, radovi na deonici Konjevići – Čačak mogu izazvati zastoj usled većeg priliva vozila, kao i na deonici Tučkovo – Jelen Do, Rasna -Gorjani, Uzići -Sevojno.
U toku su radovi i na sanaciji klizišta kod mesta Vučkovica, na deonici Guča – Ivanjica, za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na graničnim prelazima zadržavanja su promenljiva, a prema informacijama iz Uprave granične policije pojačan je saobraćaj na frekventnim prelazima, ali trenutno zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta. Višesatna zadržavanja očekuju teretna vozila na izlazu iz Srbije na prelazu Batrovci sa Hrvatskom, a za ovu kategoriju vozila zadržavanja ima i na prelazu Horgoš sa Mađarskom oko 90 minuta.

Policijska uprava

stop2Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku se u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe lakše pvređene, dok u Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda.
Radarske kontrole danas će biti na saobraćajnicama unutar grada do 23.00 časa, do 12.00 u Takovu, od 12.00 do 22.00 u Gornjem Milanovcu, do 15.00 časova u Parmencu, a od 16.00 do 23.00 časa u Mrčajevcima.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrZbog radova na priključku na vodovodnu mrežu u Ulici Dragiše Mišovića kod broja 13 moguće je isključenje vode u toku pre podneva u tom delu ulice. U Gornjem Milanovcu se izvode radovi na saniranju kvarova u delu Nevada gde će do 11 sati bez vode biti zaseok Mramor,  dok će do 12.00 sati bez vode biti naselje Lunjevica.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrU Hitnoj pomoći u Čačku evidentirano je 96 intervencija u toku prethodna 24 sata. Lekari su u ordinaciji pregledali 50 pacijenata, a na teren su izlazili 46 puta. U Gornjem Milanovcu je bilo 30 intervencija od kojih 23 u stanici Hitne pomoći, a sedam na terenu. Ivanjički lekari obavili su 68 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

bio-prognoza-3-servis-obrNepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti osobe sa kardiovaskularnim i psihičkim obolјenjima. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i primena adekvatne zaštite od UV zračenja. Svim učesnicima u saobraćaju se i dalјe savetuje maksimalna koncentracija.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrČačansko porodilište brojnije je od juče za dve bebe s obzirom na to da su rođeni dečak i devojčica.

Поделите вести