Očekuje se pojačan saobraćaj ka turističkim centrima i vikend-naseljima

Očekuje se pojačan saobraćaj ka turističkim centrima i vikend-naseljima

0
Foto: Dženarika Info
Stanje na putevima

Vozači danas mogu očekivati povremeno slabu kišu i mestimično vlažne kolovoze, a u jutarnjim i večernjim satima magla i niska oblačnost će smanjivati vidljivost pored reka, jezera, kanala i u kotlinama, kao i na putevima u planinskim predelima. Pojačan saobraćaj se očekuje ka turističkim centrima i vikend-naseljima, zbog produženog prazničnog vikenda.

Zbog radova na izgradnji deonice auto-puta Miloš Veliki, Pakovraće – Požega, i dalje je izmenjen režim saobraćaja na deonici magistralnog puta Čačak – Požega, u zoni petlje Pakovraće, gde je ograničena brzina kretanja vozila. Zbog radova na izgradnji nadvožnjaka na deonici auto-puta Pojate – Preljina, usporeno se prolazi deonicom Mrčajevci – Kraljevo, a zbog radova na mostu preko Bresničkog potoka, na deonici Knić – Mrčajevci, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Prema informaciji iz JP „Putevi Srbije“ u ponedeljak 14. i utorak 15. novembra, u tunelu Brančići izvodiće se radovi na održavanju opreme i sistema za upravljanje tunelima. U ponedeljak od 10 do 18 časova potpuno će biti obustavljen saobraćaj kroz desnu cev tunela, u smeru ka Čačku, a odvijaće se dvosmerno kroz levu cev tunela. U utorak, 15. novembra saobraćaj će biti obustavljen kroz levu cev tunela Brančići, u smeru ka Beogradu, a odvijaće se dvosmerno kroz desnu cev tunela.

Pojačan saobraćaj treba očekivati na graničnim prelazima sa Mađarskom na kojima zadržavanja mogu biti duža od 90 minuta, a zadržavanja povremeno duža od 30 minuta treba očekivati na prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i Hrvatskom.

Prema podacima iz Uprave granične policije teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje čekaju dva sata, a putnička vozila se zadržavaju oko sat i po vremena. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje potrošača strujom na području Čačka ovog jutra je uredno. Nema kvarova na mreži ni planiranih isključenja za danas.

Na području Gornjeg Milanovca, zbog radova na trafostanici Boblija, od 09.00 do 16.00 časova bez struje će biti deo Gornjih Branetića, na izvodu za varošicu.

U Ivanjici će zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda od 08.00 do 17.00 časova bez struje biti potrošači u Kovilju i u zaseocima Srednja Reka i Gradac u Belim Vodama, a zbog radova na dalekovodu od 07.00 do17.00 časova bez struje će povremeno ostajati potrošači iz Sveštice, Luka, Osonice, sa područja Savića potoka i iz naselja Palestina.

Vodosnabdevanje

Vodosnabdeanje u Čačku i Gornjem Milanovcu jutros je uredno.

Saobraćajna policija

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno.

Radarske kontrole će biti tokom celog dana, do 22.00 časa, u Bulevaru Tanaska Rajića i Ulici Nikole Tesle.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR