Očekuje se pojačan saobraćaj, putevi mokri ili mestimično pod snegom

Očekuje se pojačan saobraćaj, putevi mokri ili mestimično pod snegom

0
Image by pasja1000 from Pixabay
Stanje na putevima

Kraj radne nedelje i poslednji dan zimskog raspusta biće razlog povremeno pojačanog saobraćaja na putevima koji vode sa naših skijališta i zimskih turističkih centara. U nižim predelima treba očekivati mestimično vlažne ili mokre kolovoze i smanjenu vidljivost, dok su putevi na planinama mestimično prekriveni snegom zbog čega je upotreba zimskih guma i zimske opreme obavezna. Snega do 5 centimetara ima na putevima I i II prioriteta u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima Srbije, kao i na putevima III prioriteta na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja i Zaječara. Na planinskim putevima u ovim područjima na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šlepereima, a neprohodan je putni pravac Raška – Kuti – Odvraćenica.
Za vreme snežnih pradavima autoputevi i putevi I prioriteta se u odnosu na ostale puteve brže i bolje čiste, zbog toga treba njih više koristiti, ali su intenzivne snežne padavine uslovile usporenu vožnju i na pojedinim deonicama I prioriteta na području Prijepolja, Nove Varoši, Valjeva, Kraljeva, Raške, Ivanjice, Sjenice, Zlatibora i Kruševca, kao i na deonicama autoputeva koji od NIša vode ka Bugarskoj i Makedoniji.
Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja ima samo na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Grejanje

Kvar na toplovodnoj mreži, koji se juče dogodio u Čačku, na kraku za ulice Svetog Save i Radiše Poštića nije otklonjen, ali je grejanje do sada funkcionisalo normalno. Radovi na saniranju kvara obavaljaće se danas od 10.00 do 15.00 časova kada će bez grejanja biti stanovnici pomenutih ulica.

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Gornjem Milanovcu nema većih kvarova na elektromreži, pa je snabdevanje strujom uglavnom uredno. U Dragačevu su u kvaru dva dalekovoda zbog čega su bez struje Grab, Markovica, Dučalovići i Rtari, a u Ivanjici je zbog kvara na niskom naponu bez struje zaseok Gliječa u Šumama.

Vodosnabdevanje

Kvarova na vodovodnoj mreži u Čačku nema, a u Ulici Bogdna Teoflovića izvodiće se radovi na priključku na vodovodnu mrežu pa je u toku prepodneva moguće isključenje vode u trajanju od sat vremena. U Gornjem Milanovcu je uredna isporuka vode, s obzirom na to da nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u isporuci vode.

Bioprognoza

Releativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna pažnja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR