Претрага
[rstr_selector]

Očekuje se proširenje Naučno-tehnološkog parka u Čačku

Jučerašnja poseta Nenada Popovića, ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, mogla bi da znači brzu realizaciju proširenja Naučno-tehnološkog parka u Čačku. Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, proširenje bi moglo da znači novi prostor najverovatnije na sadašnjoj lokaciji „Tehnosa“, sa tendencijom da se brzo pretvori u Industrijsko-tehnološki park.

– Nadam se da će već u narednih mesec i po dana sredstva biti obezbeđena i da Naučno-tehnološki park dobija svoju svrhu u većem obimu. Sada imamo 17 korisnika usluga i to su uglavnom start-up kompanije, odnosno inkubator firme sa oko 50 zaposlenih. A ideja je da već do kraja sledeće godine bude bar 200 zaposlenih, kaže Todorović.

Tehnos“ ili zagonetna lokacija

Gradonačelnik Čačka kaže da se, osim o lokaciji „Tehnosa“, razmišlja i o jednoj braunfild investiciji, ali da je neophodno prethodno sagledati sve mogućnosti i potencijale i proceniti vrednosti obe investicije.

– Tek kada to bude odlučeno znaćemo o kojoj sumi novca govorimo, odnosno koliko će participirati osnivač, a koliko država. Odluku o tome koja od dve lokacije je bolja zajednički će doneti Skupština Naučno-tehnološkog parka i Ministarstvo za inovacije. O toj drugoj lokaciji ja ne bih sada da govorim dok odluka ne bude konačna, rekao je Todorović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024