[rstr_selector]

Očekuju se gužve na graničnim prelazima

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaKraj radne nedelje će doneti pojačan saobraćaj na svim frekventnijim putnim pravcima u našoj zemlji, pa se gužve očekuju i na graničnim prelazima, na kojima za sada nema dužih zadržavanja, osim na graničnom prelazu Špiljani gde putnička vozila čekaju oko 40 minuta.
Na više deonica od Čačka ka Užicu izvode se radovi koji u satima pojačanog saobraćaja mogu usloviti i duža zadržavanja. Na putu od Pakovraća ka Užicu izvode se radovi na pojačanom održavanju na deonici Tučkovo – Jelen Do – Rasna – Gorjani – Uzići – Sevojno pa se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora. Alternativni putni pravac za putnička vozila je Čačak – Markovica – Lučani – Kratovska Stena, a za teretna vozila preko Jelice ka Guči, Lučanima i Kratovskoj Stena. Radovi će se odvijati do marta naredne godine.
Od juče je na snazi obustava saobraćaja na deonici Lučani – Guča za sva vozila zbog radova na lokaciji kod Liske stene. Saobraćaj se preusmerava na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba, a ovi radovi će se izvoditi do 15. novembra.

Policijska uprava

policijaU Čačku je juče evidentirana jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22 časa na gradskim saobraćajnicama kao i na putnom pravcu od Preljine ka Ovčar Banji.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrU Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 230 došlo je do kvara na vodovodnoj mreži, koji će biti saniran u toku pre podneva. Moguće je kratkotrajno zatvaranje vode do popravke kvara, saznajemo iz  čačanskog Vodovoda. U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu je zbog radova na vodovodnoj mreži do 12.00 bez vode deo Karađorđeve ulice od Kneza Aleksandra do Drinčićeve.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku je u toku prethodna 24 sata intervenisala 28 puta na terenu, a jedna više intervencija evidentirana je u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu lekari su u stanici Hitne pomoći pregledali 25 pacijenata, a obavili su i pet kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć obavila 50 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

bio-prognoza-5-servis-obrBiometeorološka situacija biće relativno povolјna, ali se preporučuje umerena fizička aktivnost i slojevito odevanje. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti problemi sa snom, razdražlјivost i glavobolјa.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe i to četiri devojčice.

Поделите вести