[rstr_selector]

Očekuju se pojačan saobraćaj i gužve na granicama

Stanje na putevima

Danas i za vikend se očekuje još jedna velika veće smena turista. Saobraćaj je pojačan na autoputevima koji vode ka istoku i zapadu Evrope što utiče na povremeno usporenu vožnju na naplatnim stanicama kod Subotice i Stare Pazove. Veliki broj vozila očekuje se i na autoputu Miloš Veliki pa i na naplatnoj rampi kod Preljine može biti povremenih zadržavanja. Saobraćaj je pojačan i ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini što na prelazima sa ovim zemljama može donositi duža zadržavanja od 30 minuta. Prema podacima Uprave granične policije na prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije čeka se oko pola sata, dok se na izlazu čeka oko 240 minuta, na Kelebiji su zadržavanja između 30 i 60 minuta u oba smera, Bački Breg je otvoren 24 sata ali su na njemu zadržavanja do 30 minuta. Ostali prelazi sa Mađarskom rade od 7.00 do 19.00 časova. Sa Hrvatskom na Batrovcima zadržavanja su oko sat vremena u oba smera, na prelazu Šid čeka se do pola sata, a zadržavanja od 30 do 60 minuta treba očekivati i na prelazima Gradina, Jabuka, Preševo Brodarevo i Prohor Pčijnski.
Na put krećite odmorni i budite oprezni tokom vožnje a posebno zbog promenljivih vremenskim prilika sa mogućim jačim pljuskovima uglavnom u zapadnim, istočnim i jugoistočnom krajevima Srbije.

Policijska uprava

Na elektromreži u Čačku nema većih kvarova, a zbog planiranih radova radova na izmeštanju mernih mesta iz trafostanice u toku pre podneva bez struje će biti Ključka uica. U Gornjem Milanovcu su registrovani kvarovi na niskom naponu u Šilopaju, Drenovi, Ljutovnici, Crnući, Polomu i Majdanu, i trebalo bi da budu sanirani u toku pre podneva. U Dragčaevu takođe ima dosta kvarova na niskonaponskoj mreži pa su bez struje zaseoci Vujičići u Guberevcima, Lazovići u Lisu, Pajići i Gornji Brest u Viči, Dukići u Livadama i Gornji.

Bioprognoza

Srčani bolesnici i astmatičari mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija moguće su pospanost, glavobolјa i neraspoloženje. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatan oprez.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 30 pacijenata u ordinaciji, a 28 puta su intervenisali na terenu. Milanovačka hitna medicinska služba imala je u toku prethodna 24 sata ukupno 35 intervencija, od kojih 25 u ordinaciji, a 10 na terenu.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene četiri bebe tri, dečaka i jedna devojčic.

 

 

 

Поделите вести