Претрага
[rstr_selector]

Od 1. septembra počinje kažnjavanje za neplaćen parking

Vozači koji u Čačku ne plate parkiranje ili zaborave da produže parking slanjem SMS-a, od 1. septembra će plaćati kaznu u iznosu od 1.200 dinara. Dragan Grujović, koordinator poslova u Parking servisu, kaže da dosadašnji sistem pisanja opomena nije dao dobre rezultate, zbog čega su bili prinuđeni na ovaj korak.

– Odluku o drugačijem vidu izricanja opomena onima koji zaborave da produže ili uopšte ne plate parkiranje, donela je Skupština grada Čačka na sednici održanoj 22. jula. Odluka će početi da se primenjuje od 1. septembra, kada će u gore navedenim situacijama početi da se primenjuje posebna dnevna karta koja će iznositi 1200 dinara, uz napomenu da će se onima koji je plate u roku od osam dana vrednost prepoloviti, pa će umesto 1.200 platiti 600 dinara, izjavio je Grujović.

Napisana kazna omogućava parking mesto naredna 24 sata

Prema Grujovićevim rečima inkasanti će priznanicu sa novim iznosom kazne za neplaćen parking, sa detaljnim uputstvom o načinu plaćanja, i dalje vozačima ostavljati ispod brisača vetrobranskog stakla, a od vremena pisanja prijave vozači se mogu zadržati na parking mestu naredna 24 sata.

– Ranije smo imali praksu da neplatišama pišemo naloge za plaćanje doplatne karte u propisanom iznosu realnog vremena provedenog na parkingu, ali to se pokazalo kao nedelotvorno jer su naši sugrađani pokušavali da izbegavaju plaćanje parkinga. Mi ćemo od 1. septembra kao i u drugim gradovima, izdavati posebnu dnevnu kartu od 1200 dinara, s tim što kada se izda ta karta, naši sugrađani mogu ostati parkirani na tom mestu 24 sata. Priznanicu sa obaveštenjem o mestima i načinu plaćanja, kao i nalog za plaćanje, ćemo i dalje ostavljati pod brisače vozila za koje parking nije plaćen, kaže Grujović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *