Od 31. decembra u Moravičkom okrugu devet saobraćajnih nezgoda

Od 31. decembra u Moravičkom okrugu devet saobraćajnih nezgoda

0
Foto: Arhiva Dženarika Info
Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, od 31. decembra do danas u Moravičkom okrugu se dogodilo devet saobraćajnih nezgoda. U tri saobraćajne nezgode koje su evidentirane na području Čačka, pored pričinjene materijalne štete nije bilo porvređenih. U Gornjem Milanovcu su se takođe dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teške, a jedno lakše telesne povrede. U dve saobraćajne nezgode na području Ivanjice lakše su povređene dve osobe, a u Lučanima se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su  dva lica prošla sa lakšim telesnim povredama.

Stanje na putevima

Prvog radnog dana u ovoj godini vozače očekuju kiša i mokri kolovozi u centralnim i jugoističnim krajevima naše zemlje. Pored mokrih kolovoza, opasnost od odrona je prisutna na na putevima pored Ibra i Drine, mogući su u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, na Đerdapskoj magistrali, kao i na putevima kroz stenske useke i onima koji vode u planinske predele. Zbog pojave magle smanjena je vidljivost na deonici Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona. Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, ali zbog najavljenih snežnih padavina na Kopaoniku zimska oprema je obavezna.
Na putevima I i II prioriteta u nižim predelima kolovozi su vlažni, a snega mestimično u raskvašenom stanju ima na području Ivanjice, Užica i Novog Pazara, a na deonicama Ivanjica – Buk, Divljaka – Ivanjica – Javor i Nova Varoš – Aljinovići snega na kolovozu ima do 5 centimetara.
Prema podacima Uprave granične policije na našim putničkim i teretnim terminalima nema zadržavanja vozila.

Elektrodistribucija

Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije jutros su zbog kvara u trafostanici bez struje potrošači u Bresnici, Bečnju, Vujetincima, Katrzi i delu Mčrajevaca. Na području Gornjeg Milanovca je zbog jakog vetra došlo do kvara na dalekovodu za Gojnu Goru a bez struje je zaseok Trnavci. U Ivanjici, Guči i Lučanima nema kavora na elektromrežama, a nema ni planiranih radova koji bi uslovili isključenja struje.

Vodosnabdevanje

U Čačku danas nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u Gornjem Milanovcu će od 10 do 12 sati zbog radova na vodovodnoj mreži doći do privremenog prekida u snabdevanju vodom u Rajićevoj ulici od raskrsnice sa Drinčićevom do raskrsnice sa ulicom Kneza Aleksandra.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 78 pregleda. Od toga su lekari 27 obavili u ordinaciji a 51 intervencija je bila na terenu. U Gornjem Milanovcu hitna pomoć.

Bioprognoza

Kardiovaskularni bolesnici i astmatičari mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija moguće su pospanost, glavobolja i neraspoloženje. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatan oprez.

Porodilište

U Čačanskom porodilištu proteklog vikenda rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u Novoj godini nije rođena nijedna beba, nadamo da se da će se to već danas promeniti.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR