Претрага
[rstr_selector]

Izmene u železničkom saobraćaju, uvedeni polasci za Užice

Železnički saobraćaj

red-voznje-malaSa železničke stanice u Čačku od danas važi izmenjen red vožnje. Prvi voz iz Čačka za Požegu kreće u 04.49h i ide do Užica. Sledeći polazak za Požegu je u 06.49h, zatim u 11.35h koji iz Požege ide za Bar u 12.29h. Popodnevni polasci su u 15.13h i 17.38h a taj voz ide do Užica.
Vozovi za Kraljevo saobraćaju sledećim rasporedom: u 05.05h, 09.09h, 13.39h, 16.55h i 20.45h uz napomenu da vikendom i državnim praznicima voz za Kraljevo u 05.05.h ne saobraća.
Brzi voz na relaciji Kraljveo – Beograd ne saobraća do daljnjeg zbog remonta pruge Resnik – Vreoci.

Elektrosnabdevanje

eps malaIz pogona Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu najavljuju isključenje zbog radova na dalekovodu od 08.00 do 17.00 časova u Brusnici u zaseoku Perovo brdo na izvodu za Vujiće. U Čačku, Guči i Lučanima za danas nema planiranih isključenja, a nema ni kvarova na elektromrežama pa je snabdevanje strujom uredno. Na području Ivanjice ima sitnijih kvarova na mreži niskog napona, ali će oni biti sanirani u toku pre podneva.

Vodosnabdevanje

voda servis malaZbog pucanja vodovodnih cevi jutros su bez vode stanovnici u ulicama Mostarskoj i Braće Petrović u Aveniji lipa. U čačanskom „Vodovodu“ kažu da će kvar biti saniran u toku dana. Na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu nema kvarova što omogućava urednu isporuku vode.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 85 intervencija od kojih 31-na u ordinaciji a 54 na terenu. Manje posla imali su dežurni lekari u Gornjem Milanovcu koji su u stanici Hitne pomoći pregledali 17 pacijenata, a obavili su i 16 kućnih poseta. Ivanjički lekari su imali 61-nu hitnu intervenciju, u ordinaciji su pregledali 56 pacijenata, a na teren su izlazili 5 puta.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Usled očekivanih biometeoroloških prilika izvestan oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i srčanim problemima, a u predelima sa maglom i astmatičarima. Neraspoloženje, bolovi u kostima i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima, kao i dodatna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste malaBabice i lekari u čačanskom i gornjomilanovačkom porodilištu u toku jučerašnjeg dana nisu imali puno posla. U čačanskom porodilištu za 24 sata rođen je samo jedan dečak, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče nije bilo porođaja.

Uprava saobraćajne policije

radarska-kontrola malaPrvog dana vikenda na putevima u čačanskom kraju kao i u Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. U Gornjem Milanovcu su se dogodile dve u kojima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede, a dva lica su lakše povređena. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće na području Čačka i Ivanjice do 15.30 časova.

Поделите вести